Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Wednesday, September 30, 2009

Cilakak!!!

Panjang gila gua taip tiba-tiba hp gua buat hal, buang masa betul.

p/s Isa bertanding?? huh, buang masa betul.....

Tuesday, September 29, 2009

Lagi cubaan dari gua..

UPM..

Mahathir buat kelakar..

Cuba teka apa kelakarnya? haha..

Kritik Nik Aziz dan puji Berahim Ali?. Sah nyanyuk orang tua ni..

Perfect nak mampos!!

Saturday, September 26, 2009

Cubaan dari hp baru.

Ok, pass. Lama-lama ok la ni. Tak biasa lagi ni. Maaf sebab lama tak update, open house banyak sangat... jangan la orang tu jeles plak ye..®

Thursday, September 24, 2009

Macam taik.

Macam-macam gua program sebenarnya. Tapi Celcom buat taik, lansung hancur plan gua.

Cuma satu harapan gua, Celcom mintak maaf dengan gua. Kalau gua Donald Trump mau juta-juta gua rugi dalam sehari. Tapi apahal kalau gua lambat topup sehari terus secara auto jadi efisien plak kerja korang tak bagi gua buat call out? Cibai la lu orang ni!!

1 Tarian Badut dari Kerajaan..

KUALA LUMPUR, 24 Sept: Pihak polis sepatutnya menangkap anggota kabinet yang terlibat memberikan kelulusan yang membawa kepada peningkatan kos Zon Bebas Pelabuhan Kelang (PKFZ), kata Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar.

Beliau kesal dengan tindakan polis membazirkan wang rakyat dengan membuang masa hendak memburu mereka yang terlibat membocorkan kertas kabinet mengenai perkara itu.


Kerja macam ni nak letak level bodoh tahap berapa?

Tuesday, September 22, 2009

Laporan raya ketiga (belah petang)

Gua masih gagal dapat duit raya walaupun seringgit setakat ni, tapi gua dapat kain pelikat. Kira ok la kot..

Laporan raya ke tiga

Setakat ni belum lagi dapat duit raya.. Masih berusaha.

Monday, September 21, 2009

###

Takda sape-sape ke update blog? Boring benar ni..

Aktiviti gua raya kedua

Gua kena kacau nak buat kuah kacang. Baru gua tau kena bubuh gula melaka. Padan la manis aje..

Sunday, September 20, 2009

Kucar-kacir gua pagi ni..

1. Pejadah butang baju raya gua hilang? Takkan nak main gabung-gabung ngan butang lain, nampak sangat pulak urban gua ni...

2. Macam mana boleh lupa nak tukar duit raya dengan cik CIMB hari tu? Takkan nak pump 50 kat akaun Mat Said ngan Rahman? Boleh pitam ekonomi gua..(raya ke-5 la pak long kasi ek)

3. Gua lupa takbir raya..

Friday, September 18, 2009

Ucapan raya saya

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin(takda kot). Makan tu ingat sket kat Palestin dan berhati-hati di jalan raya.

Dari saya Antusabun@Mujahid dan Ahmad Said(anak buah saya, dia baju kotak-kotak kat atas tu).

Thursday, September 17, 2009

Dua gambar berbeza, dua perasaan yang berlainan.

Syahdu..

Gampit..

(gambar cilok utusan)

Huh.. degil!!

(cilok utusan)

Dah siap kereta baru nak umum. Dasar buat kerja tak kira pendapat orang. Bantai PR Selangor pasal pindah kuil tak bincang ngan penduduk. Apa lagi Perkatak?? Usung la piston ngan tayar kat litar Sepang!!!

Alex mana ni? yang lumba sorang-sorang masa dalam team Minardi (keta paling perlahan) tu ke?

Gua cadang pelakon yang jadi orang minyak dalam Jangan Pandang Belakang Congkak tu, sama nama dia?

KJ dah tak sabar, gua pun sama..

SEREMBAN: Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berharap calon Barisan Nasional (BN) bagi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang dapat ditentukan dengan segera kerana ia menimbulkan banyak sangat tanda tanya di kalangan orang Umno dan juga pengundi di Bagan Pinang.

"Bagi saya spekulasi ini tidak sihat. Jadi, saya harap soal calon BN daripada Umno ini dapat kita putuskan dalam masa yang terdekat," katanya.


Gua: Iye lah, berdebar-debar ni.... Syabas Abang Khairy!!

Wednesday, September 16, 2009

Kereta resing unik

Gua kutip pendapat orang tentang F1 Team 1Malaysia dari twitter.

1.A nearly broke country likes Malaysia still want to chase for the money burning F1 games, very funny! Twin tower make us 'pokai' already.

2.Malaysia will have another F1 team? Who is going to pay for it? What is the benefit to RAKYAT?

3.malaysia own F1 team? big waste of money IMHO!

4.malaysia's own F1 team? how cool is that?!? now that will put teeny tiny Malaysia on the world map to see!! go 1Malaysia!

5.Malaysia hv their own F1 Team, owned by Air Asia's Tony Fernandes, entered under Lotus in 2010. Where are we?

6.Malaysia Day suggestion: Train our F1 Team M'sia on the streets, running down snatch thieves and rempit. Pasti menang S'pore street circuit!

7.Malaysia gonna have it's F1 team called 1Malaysia F1 team, hope the car gonna be good coz currently Malaysian's car is unreliable

8.Breaking: Najib launches Malaysia's own F1 team, starting 2010! The colors are fugly, tho.

9.with Lotus F1. Tony Fernandes #AirAsia's CEO as team principal. Low budget Formula 1 cars as well??

10.a MALAYSIAN f1 team?!? oh dear : /... please stop embarrassing yourselves Malaysia -.-

11.How will this 1 Malaysia F1 team be ultimately financed?

***

Cukuplah 11, Pak Jib suka nombor 11 kan?

Gua ada cadangan altenatif lain....

KUALA LUMPUR 15 Sept. – Para pengguna yang melalui Terowong Pengurusan Air Banjir dan Jalan Raya (SMART) di sini Khamis ini akan diberikan naskhah percuma akhbar Utusan Malaysia sempena kempen keselamatan pihak pengurusan terowong tersebut.

Selain 4,200 naskhah akhbar Utusan Malaysia percuma, SMART juga akan memberi cenderahati, pelekat dan risalah keselamatan di Plaza Tol SMART arah Kuala Lumpur bermula 8 pagi.


Lamputih: Bila plak masa nak belek benda alah tu sume? Bagi paket kopi RADIX HPA la, amacam? air tenaga tu bang (macam kopi jantan jugak la, Abil ko jangan gelak plak!) Boleh gak bantu ekonomi orang Islam. Kreatif tak?

Klik sini untuk maklumat lanjut tentang HPA sambil membantu menjana Ekonomi Muslim.

Tuesday, September 15, 2009

Mimpi-Mimpi 1Malaysia Di Waktu Dhuha. Gua rasa nak terajang je..

Bagi kat 1Malaysia kereta sampah. Jual harga kalah harga EK9 kat Jepun. Bagi suap minyak hampir nak sampai standard diesel. Kompang orang kampung kualiti kereta tahap dewa Ifrit Utama (pembongak ni lupa ada internet). Syarikat Proton setiap tahun suntik duit rakyat (bangang nak mampos niapa). Dada gua dah debar-debar ni, cilakak..

Ada team rali main kat felda. Tu pun omputeh bawak, terbarai. Karamjit pun senak-senak nak dapat posisi bagus-bagus. Apa cerita?

Alih-alih PM 1Malaysia umum tahun depan ada pasukan negara main F1. Gua tarik selimut, takut esok demam..

Tiba-tiba gua rasa sayu..

Ramadhan, pilu hati gua.
Memang perit bila Ramadhan menjelma sebab jadi imam tarawih dan siangnya gua tak dapat nak merokok. Secara tak lansung pusingan biologi gua berubah macam tsunami.

Tapi siapalah gua. Kuasa Allah letakkan sayu di dalam hati. Akhir-akhir Ramadhan makin mendekatkan kita pada penciptanya walaupun amalan tak seperti dulu yang kini lintang-pukang..

Moga gua ketemu lagi Ramadhan Kareem. Gua insaf.

Tahniah Puan Laila, Tahniah Suhaib

Lamputih rasa bersyukur. Perjuangan mesti diteruskan. ISA mesti di mamposkan.. Berkat perjuangan semua. Walaupun selama 7 tahun.

Allahuakbar!!

Takyah la layan bawang putih tu, layan daun ketum lagi stim.

Gua tunggu adik gua kat kolej tu balik, pastu nak sound dia sekali.. "Sudah-sudah tengok sinetron indon tu, takpun ko yang bayar astro, amacam?"

Baiklah tengok cerita jangan pandang belakang congkak ke berbaloi jugak la aku rasa informasinya (lawak minyak naik harga).... sampai skang gua tergelak kalau teringat lawak mazlan pet pet tu.

Indon tu bukan pasang pun citer kite, poyo je lebih. Macam la dia tu tak maling!!!!

Slogan 1Malaysia tu kena ubah la Pak Jib, janggal plak rasanya...

Gua syorkan " Rakyat di hulu-hulukan, pencapaian campak ke tepi, yang penting keuntungan mesti ganda-ganda". Amacam? hensem tak?.

Gua usya pagi ni blog Mantot ngan Topeng Perak, gua paste sikit ye:

Proton di eksport ke Australia lalu di ubah nama dan specnya juga berubah secara mendadak.

1. Enjinnya standard berkuasa 1.6 (berbanding di sini 1.3)
2. Mempunyai dua airbag ( di sini hanya satu untuk driver)
3. Yang paling menarik; harga di sana hanyalah AUD13,000. (Convert sini tak sampai Rm40,000)
4.Support after sales dan warranty yang lebih ditawarkan (berbanding dengan sini)
5. Sudah tentu dari segi kualiti,kereta Proton yang dieksport jauh lebih baik berbanding kereta yang dijual di sini,jadi warga Australia perlu sedar bodohnya mereka jika tidak memilih Proton S16.
6. Ada immobiliser (kat sini,takde)
7.Tambah lagi satu,baru tau tadi,tayar spare yang dibagi kat Australia saiz sama dengan stended (kat negara pengeluar,saiz kecik).

Lagi,



Kata "Rakyat didahulukan" … Kenapa orang Arab lebih diutamakan? Pemilik Proton di Malaysia semuanya dah kena tipu... Hahaha...


Harga Persona kat Saudi = SR 36,100

Harga Gen2 kat Saudi = SR 33,600

Harga Waja kat Saudi = SR 37,950

1 Saudi Riyal = RM 0.94
(Lu convert sendiri pastu lu peluk cium CEO Proton yang bijaksana tu)
Apa kita dapat? Minyak dunia hari ni harganya USD68.00 setong dan pejadah RON97 harga macam V-Power dan kita dapat minyak downgrade RON95 (Di low-levelkan sebab apa tak tahu). Apa alasan menteri-menteri dari gerombolan? Apa sebab masih ada rakyat yang masih sokong gerombolan? Puja UMNO? Cilake!! gua mula mendidih...
stop dulu, puasa tak dapat rokok ni perit sket.....

Monday, September 14, 2009

Ni kot cara yang boleh berhenti merokok??

SmokerHaven Electronic Cigarette is a device that looks like a cigarette, feels like a cigarette, tastes like a cigarette, but it isn’t a cigarette. SmokerHaven E-Cigarette set includes: 1 Gift box 1 Portable Charging Case (Charge on the Go) 1 Wall charger 1 complete E-cigarette 1 spare battery 4 Trial Flavour cartridges.






Smokerhaven E Cigarette

Tools & gadjets





Normal : MYR 290.00

Members :MYR 280.00



Bila otak taraf babun pi letak kat lutut!!

Satu perkara yang menarik minat pihak media ialah Haliza tampil ‘daring’ dalam filem ini. Boleh dikatakan dia kerap kali menayangkan ‘asetnya’ kepada penonton. Pendek kata, penonton akan puas melihat ‘lurah dendam’ pelakon yang masih tidak berumahtangga ini. Kesempatan bertemu dengan Haliza selepas majlis berakhir memberi peluang untuk bertanyakan perkara ini kepadanya. “Saya tahu pasti ada yang akan bertanyakan perkara ini kepada saya. Terus-terang saya katakan yang saya tidak kisah ‘tayang’ aset yang dimiliki kerana mereka yang ingin menonton filem ini di pawagam perlu membeli tiket untuk menyaksikannya. Jadi, apa salahnya saya berikan sesuatu yang tidak biasa dilihat ketika saya berlakon drama. “Kalau sama sahaja penampilan saya di dalam filem, macam tidak berbaloi pula harga tiket yang dibayar oleh penonton. Tidak kisahlah apa yang orang hendak kata, yang penting saya melakukan perkara yang mengikut kata hati saya. Mana mungkin saya boleh puaskan hati semua orang,” ulas Haliza tentang perkara ini.

Bangang melantun-lantun. Statement celaka macam ni tak yah la keluar kat media. Kang ada plak ulamak sesat bagi fatwa keharusan bagi perangai-perangai macam ni. Maklumlah skang ni kan macam-macam boleh berlaku... Ada mustahil???

***

Terjumpa secara tak sengaja di sini.

Pesal tak beli kapal selam pakai RON95? laju sket lagi dari Diesel.. Hahahahaha

KUALA LUMPUR 13 Sept. - Jadi kenyataan atau sebaliknya. Ramai terus menanti sama ada cadangan kerajaan mengambil alih PLUS Expressways Bhd. (PLUS), pengendali tol terbesar di negara ini benar- benar akan berlaku.

Biarpun pengambilan alih itu dikatakan bakal melibatkan satu urus niaga yang mampu mencecah RM7 bilion tetapi ada yang menyatakan jumlah bakal dibayar mungkin lebih rendah.


Beli je lah, untuk rakyat gak. Untung-untung dapat la balik 2,3 kerusi yang terlepas tu.. Ni beli kapal selam diesel bleh plak yang mahal-mahal. Tang nak tolong rakyat berbakul-bakul plak songehnya. Aku nak berbuka kang pun leh agak takder selera...

Ni nak tanya sket, dari Perancis sampai Malaysia berapa kali isi minyak?

Gua syak orang yang terpening sekarang ialah Najib dan Media..

Pehal gua cakap macam tu? gua pun tak pasti, hahahaha..

Isu gaduh-gaduh parti komponen BN makin parah, masing-masing tunjuk mulia dan suci dan rasa tak bersalah. Terbaru Sammy kitai Madet, sebelum tu MCA gaduh-gaduh manja antara timbalan dengan presiden sampai main pecat-pecat, dah macam budak-budak. Nak panggil budak-budak boleh plak jadi pelakon porno... hahahaha.....

Tapi bila check kat media jadi terbalik, PR berantakan, tak sehaluan, bakal terkangkang dan etc. Sikit punya khurafat berita media. Tahap babun terkena najis babi pun tak sehina ni!!!

Sudahnya Najib jadi makin katun, jerit-jerit punya semangat sampai gua boleh letak jatuh kategori pelawak usang. Dhaif dan naif. Apa lagi yang boleh di harap??? Parpukari? Khaahkk tuiiihhhhh!!!!!

Ini Arahan Tertinggi - Jangan Nak Memandai-Mandai..

Haha... nak teka pun tak boleh. Pejadah jadi pengecut sangat ni. Pasti ada masalah. Sebelum-sebelum ni tak jadi isu pun!!! atau tak setuju Isa Pendek jadi calon???? Jangan main-main dengan orang nogori, semuanye ganas-ganas belaka.... kahkahkah...



SHAH ALAM 13 Sept. - Barisan Nasional (BN) masih belum memutuskan calon yang akan mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sehubungan itu, Timbalan Perdana Menteri meminta semua pihak tidak membuat sebarang spekulasi atau andaian mengenainya.

Saturday, September 12, 2009

1Malaysia, kembalilah Kepada Islam

Lepas-lepas sahur ni best dan asyik bercerita pasal Islam. Tapi saya tak pandai macam orang pandai-pandai yang lain sebabnya kerana malas.

Kembali kepada Islam bermakna segalanya ikut aturan dan acuan Islam, ikut yang disuruh dan tinggal segala yang dilarang dalam agama. Mudah kan? Mudah la bila bercakap sebabnya otak-otak orang yang ngaku Islam ni telah dijajah. Bukan salah sape-sape, tapi salah sendiri juga.

Sedihkan? Jadi apa penyelesaiannya? Saya tak pandai dan mata mula mengantuk balik. Dhaif betul saya.

Nota: sapa yang halang dan isukan sebatan peminum arak baru-baru ni? DAP ke? MIC? CIA? Atau Anwar Ibrahim? Golongan Pewaris, Pekida dan Perkatak sila jawap... Jangan jadi sundal!!

Thursday, September 10, 2009

Memang Kita Dah Kena Bodoh Dengan Rosmah + Najib = RON

Mail Sabri kata harga minyak tak naik. Ianya kekal. Sama ja. Ada minyak harga dua hengget. ada minyak ada sringgit lapan kupang. Sama ja. Tadak beza apa pun. Apa pun tak naik.

Semua maintain. Steady. Cuma, katanya, minyak RON97, yang selalu rakyat pakai tu, dia naikkan taraf kepada minyak premium. So, bila dah naik taraf ni, otomatik la harga pun canak naik. RON97 naik dari RM1.80 ke dua ringgit.

Tapi jangan risau, katanya. Sebab rakyat masih boleh isi minyak dengan harga RM1.80 lagi, guna RON95. RON97 dah ' upgrade ' , kalau mau yang ' tak upgrade ' , guna RON95. Harga sama. Warna pun cantik, kuning. La ni petrol pam dah macam lampu trafik light. Ada merah, kuning, ngan hijau. Cantik kan ? Cantik kan ? Kan ? Suke tak? Suke tak? Tutp matee! Tutup matee! Suurrrpriissssseeee !!!

Ada jugak yang kena tendang perut bulan2 posa ni.

Soalan pertama, apakah RON97 yang telah dinaiktaraf menjadi minyak premium itu lebih baik kualitinya sebelum harganya dinaikkan? Adakah minyak ini telah dicampur dengan formula2 hebat yang boleh membantu menambahbaik enjin, samada dari segi ' ketukan ' ka hapa ka? Adakah dengan menggunakan RON97 yang lebih mahal ini, proton wira 1.3 aku bertambah pikapnya sampai ke tahap aku tak perlu tutup ekon setiap kali meghagaih bukit?

Jawapannya sudah tentu tidak! Dan kalau jawapannya adalah ' tidak ' , jadah hapakah yang kamu naikkan harga minyak yang sama kualitinya ni, tapi tiba2 jadi mahal keesokan harinya? Bukankah itu namanya kamu sengaja menaikkan harga minyak? Bukankah harga minyak sebenarnya telah naik?!

Ini macam pi market nak beli ikan temenung, tiba2 tokey cakap sekilo kena tambah lagi dua ringgit. Tanya pasaipa, dia kata ikan temenung dah jadi ikan premium. Tanya dia lagi ikan temenung yang dia jual harini semua masuk univesiti ka? Ada ijazah semua ka? Isi manis lagi ka? Sisik makin kurang ka? Dia kata dak, sama ja. Tanya lagi ikan temenung kurang ka kot tengah laut la ni? Dia kata dak, belunggok huk lagi. Paihtu kenapa naikkan harga ikan temenung? Dia jawab harga tak naik, tapi taraf ikan temenung ni dah naik, jadi premium.

Tapi harga ikan temenung mahai dari kemarin. Kita kata tak puas hati. Dia kata kita bulih beli ikan puyu, ikan puyu harga sama macam ikan temenung kemarin. Tapi ikan puyu bukan ikan temenung! Kita jawab bantah. Tapi ikan jugak! Dia betah. Tapi kita tak bulih makan ikan puyu, nanti naik ruam. Kita bagi sebab. Dia suruh makan ikan temenung. Tapi ikan temenung mahai! Kita jawab. Bukan mahai, itu harga untuk ikan premium!

Last2 ada yang kena takek dengan parang tengah2 market tuh.

Naik harga cakap la naik harga! Dok pebodo orang pasaipa? Cakap. Harga dah naik. Kalau nak murah, beli yang rendah kualiti. Yang ni dah naik harga. Yang sama. Harga ja beza, lebih mahai. Kan senang?

Soalan kedua. Kenapa naik harga petrol? Mail Sabri dilaporkan dalam tibitiga malam tadi sebagai berkata sebab harga minyak dunia dah naik sampai USD82 setong.

Aku tak pernah hisap rokok. Jauh lagi nak hisap dam atau hidu gam. Tapi masa mengaji dulu, ada sekoq dua kawan2 yang dok wat kerja loklaq ni. Jawapan Mail Sabri ingatkan aku kepada sorang kawan yang overdose ganja. Samada dia hidu gam, atau telebih hidu petrol, aku tatau, tapi statistik tahun bila yang dia rujuk kata harga minyak dunia dah naik sampai USD82 setong?

Harga minyak dunia tak pernah lepas USD75 selepas merudum jatuh sampai ke USD40 tuhari. Samada dia di bawah pengaruh ganja, ataupun sengaja nak membodohkan rakyat sekali lagi, itu aku serah pada pembaca semua. Tapi mengatakan minyak dunia dah naik ke 82 dolar setong adalah statement yang sangat bengong. Tak masuk akal. Dan hanya boleh dilafazkan oleh orang2 yang hilang akal sahaja!

Jadinya, kalau kenaikan bukan disebabkan oleh kenaikan minyak dunia, jadah hapakah yang dinaikkan jugak harga minyak? Adakah sebab BN dah senak tak tau nak kaut duit tang mana, maka last kopek, pau rakyat sekali lagi?

Soalan terakhir. Adakah kualiti RON95 sama seperti RON97? Jika rendah kualitinya, kenapa harganya sama seperti RON97?

Jawapannya jugak adalah tidak. RON95 lebih rendah kualitinya daripada RON97. Dan ada beberapa laporan mengatakan bahawa sesetengah enjin tidak sesuai menggunakan RON95.

Kesimpulannya?

Harga minyak memang dah naik. BN bodohkan rakyat melalui Mail Sabri mengatakan harga tak naik. Rakyat disuruh menggunakan minyak yang rendah kualitinya, tanpa sebarang kebaikan kepada kenderaan, dan disuruh membayar pada harga yang sama!

Mail Sabri kata harga minyak kenderaan tidak berubah, cuma ianya telah ditingkatkan kepada premium.

Rakyat juga akan kata PRU13 ini kerajaan tidak berubah, cuma kami akan gantikannya dengan Pakatan Rakyat, kerajaan Malaysia yang telah dinaiktaraf kepada tahap premium.

Badri

notakakibercagu: hehe.. awal rosmah khatam bulan puasa ni....????

Dari Tulang Besi Untuk Manusia Baka Lembu Di SS23, Shah Alam

Di bawah saya masukkan satu dialog yang ditulis oleh salah seorang pembaca saya bernama antilembumno:

Anonymous said...

lembUMNO 1: Kerajaan PR tak bincang dgn penduduk dulu sebelum buat keputusan nak pindah.

Jawapan: YB Khalid dah jawab. Perbincangan dgn penduduk hanya dibuat setelah cadangan rasmi dari PKNS dibuat, yakni setelah proses perbincangan dgn jabatan2 kerajaan dan jawatankuasa kuil selesai. Tak kan nak bincang dgn penduduk sebelum kerajaan sendiri endorse secara rasmi.

lembUMNO 2: Kenapa tak pindah kat sek 18 yang ramai org India?

Jawapan: Sek 18 dah ada kuil. Tak kan nak buat dua kuil kat situ.

lembUMNO 3: Kenapa tak pindah kat Sek 22?

Jawapan: Tapak cadangan Sek 22 tu kat tengah2 kaw kilang. Langsung tak sesuai. AJK kuil pun tak setuju. Hanya lembu sahaja yang boleh setuju buat kuil kat tengah2 kaw kilang.

lembUMNO 4: Kenapa tak kekal sahaja kat Sek 19?

Jawapan: Kalau tempat kat Sek 19 tu sesuai, tak de orang sibuk suruh pindahkan. Kuil kat kaw perumahan mana sesuai. Bila time orang ramai nak pakai kuil, tempat parking pun payah. Marah orang yg duduk kat situ.

lembUMNO 5: Kenapa tak roboh aje kuil tu?

Jawapan: Islam ajar kita hormati hak penganut agama lain. Merobohkan rumah ibadat orang lain bercanggah dgn ajaran Islam. Sapa nak jawab kat akhirat nanti?

lembUMNO 6: Tapi bukan ke kuil dah terlalu banyak kat S'ngor ni, byk yg tak daftar pulak tu.

Jawapan: Soalan tu kena tanya MB lepas. Kenapa tak urus dgn baik. Setahun lebih PR merintah s'gor, belum ade pembinaan kuil baru.Tapi bila kuil dah ada, mana boleh robh camtu aje.

anti-lembUMNO.

Tulang Besi

Wednesday, September 9, 2009

Isu Perak Yang Pening!!

Ni pun kisah katun gak. Keputusan mahkamah hari ni pehal pelik sangat? Pejadah boleh cerita pasal pengasingan kuasa pulak? Sebelum ni lain dan skang pulak lain? Ada jugak yang nak kena tendang kat dada ke?

Lojiknya kalau dari mula ada pengasingan kuasa dan mahkamah tak punya kuasa nak tentu apa-apa isu hal berkaitan DUN macam mana plak Polis boleh mencelah dalam Dewan dan buat kacau? Imuniti mana? kuasa speaker tahap mana?

Gua rasa undang-undang rimba pun tak secelanat ni.. Lahabau punya BN!!

Betul Punya Bahalol Sapa Yang Naikkan Minyak ni..

Makin aku confuse pasal minyak ni sebenarnya. Atas sebab apa mangkuk-mangkuk ni naikkan harga sesuka hati pada 1 September baru-baru ni? Boleh jadi pening kepala kalau pikir bila bagi budak-budak tak sunat memerintah. Secara tak langsung sapa yang sokong UBN adalah budak-budak yang IQnya tahap longkang dan melantun-lantun. Sebabnya apa? Sebab otak ada tapi letak kat jari kaki yang bercekam dan cagu bagai.. Hancur musnah negara dibuatnya.

Adakah minyak dunia naik? Cecah atau tidak pada paras USD82 setong seperti yang diumum oleh Ismail Sabri tempoh hari? Jawapannya adalah BULLSHIT!! Lahanat semata-mata. UBN boleh diharap? Khak tuiihhh!!.

Sebab apa naik dan diberi pada rakyat minyak baru yang kualiti rendah dan sekarang kompang minyak tu bagus? Kenapa tak buat bila minyak dunia melonjak gila pada tahun lepas? Mana pemikir-pemikir dan penasihat UBN yang katanya bijaksana? Arghh.... Saiko nak mampos BN ni.

Masih nak harap pada UBN? Puak menyalak umpama anjing baru-baru ni pada isu kuil di SS23 Shah Alam bukan dari suku-sakat UBN ke? Bagi ajelah apa isu pun, puak ni tetap terserlah bangangnya yang menggunung tinggi.. Masih lagi mau menyalak Anwar pengkhianat? Oi Berahim Ali, lu gila ke?? Oi Muhyidin, lu bangang ke? Khaaak tuihh!!

1Malaysia? Pegi Mampos!!

Keluhuran undang-undang pala hotak ko!!

Bangang punya Zambri. Dia reti ke undang-undang? Pakai polis dalam sidang tu keluhuran undang-undang apa?

Nasib baik gua dah berbuka. Kang tak pasal-pasal kena ganti plak..Hish..

Monday, September 7, 2009

Ana Mau Tanya Alim Ulamak Part 2

"Boleh ke tidak sebat Kartika tu?" tanya ana pada Pak Imam tempat gua..

"Tanya Hishamudin si menteri tu tak pun Shahrizat jugak si menteri yang kalah pilihanraya lepas, 2 orang tu lagi arif dan bijaksana" ujar Pak Imam marah-marah sebab terbatal wuduknya dek terkentut bila dengar soalan dari gua.
Gua angguk spontan tanda setuju. Kot bantah kang tercirit plak orang tua tu. Baik gua belah cepat-cepat..

Arghh.. Lupa plak nak tanya hukum pijak kepala lembu kat Pak Imam tadi, takpelah esok ada lagi tarawih...

Saturday, September 5, 2009

Nak Tanya Alim Ulamak Sikit..

Berapa Ramadhan dah tuan? Ana kena jadi imam ni.. Dah boleh start qunut lom?

Beza Jauh Kualiti Pemimpin PR dan BN.

Respect sungguh wa dengan pemimpin PR Selangor. Jangan di ambil kira akan isu sudah meletup atau tidak, yang penting berani turun jumpa rakyat untuk meredakan suasana yang tegang. UMNO? Huh, apa ada pada gay tu?

Bertuah rakyat Selangor yang mempunyai wakil rakyat seperti Khalid Samad. Tak la kata sempurna 100% tapi boleh gua simpulkan jauh lebih baik dari pemimpin UMNO N9.

Selangor nak juga dengar pandangan rakyat tentang isu kuil, Tok Mat NB N9 apa cer dengan kuil kat Senawang sampai tertunggak bertahun untuk besarkan jalan, dan pada masa yang sama kuil Hindu tak sampai 2KM dari situ yang besarnya kalah Masjid TTJ di kawasan majoriti Melayu. Ada provokasi tak dari PR?

Di Sungai Gadut berpuluh kuil haram sepanjang jalan tak mau pantau? KUIL HARAM? jangan sampai besok bila nak besarkan jalan menjerit-jerit Hindu sana pertahankan kuil warisan 200 tahun yang serupa Kg. Buah Pala. Kah kah kah..

Selangor nak jugak cuba bagi air free walau di provok oleh UMNO pusat yang perangai macam budak tak bersunat kote, N9? Apa cerit Syarikat Air N9 (SAINS).

Jadi, jangan nak poyo lah Melayu bersongkok di SS23 di Shah Alam. Hantar tinggal kat Bombay dan Gujerat kang baru lu tau tinggi mana sangat la songkok Melayu lu tu. Islam lu apa ntah lagi la, sampai malu pulak gua nak ulas..

Friday, September 4, 2009

Perkara Yang Perlu Diambil Pusing Tentang PRK Bagan Pinang.

Banyak sangat kem tentera. Yang cerdik akan tahu ke mana perginya undi abang-abang komando kita. Selain BN jangan harap nak merasa undi dari komando. Ini fakta penting. BN boleh tarik nafas lega di sini.

Yang bangang pulak gua tak mau ulas. Lantak pi la bak kata MSK.

Mat Hassan boleh tarik nafas lega..

Confirm polis 1 Malaysia turun ke N9. Gua pulak yang berpeluh. Cilakak!!

Adun BN Bagan Pinang Meninggal Dunia

Al-Fatihah buat beliau semoga keluarga beliau di kuatkan semangat dan roh beliau di cucuri rahmat. Syahdu weh bila family meninggal dalam bulan puasa ni. Raya plak nak dekat.

No.2 pulak kini turn gerombolan Negeri Sembilan pulak kena bogel. Chegubard pasti akan jadi manusia tersibuk di cakerawala untuk tempoh 60 hari dari sekarang. Gua pulak pedih sebab confirm roadblock bagai kat area Seremban-PD ni. Susah la wa nak gi kebun..haiy!!!

Sebelum ni result PRK mengekalkan status qua kecuali di Kuala Terengganu, apakah gerombolan mampu mempertahankan tempat ini dari dirampas oleh Pakatan Rakyat? Kita tunggu apa pulak "janji-janji manismu" dari Timbalan Perdana Menteri kita..

Adios.......

Oh! Betapa Islam itu indah tapi di cacatkan dimata bukan Melayu

Begitu indah dan puitis artikel ini. Gua terpesona dengan keindahan bahasanya pada mengajak kita MELAYU agar berfikir. Bahawa hidup beragama ini perlu kita pertahankan dengan hikmah dan bukan dengan kebodohan MELAYU yang nyata.

Terkesima kita jika kita sensitif, hebatnya dakwah tanpa emosi otak kambing yang tidak boleh berfikir untuk menyamaratakan hak sebagai seorang manusia, bertimbang rasa atas nama bumi ini milik tuhan dan umur kita takkan cecah 200 tahun pun. Itu gua pasti. Maka kelak kita bakal di himpit hingga tulang-tulang ini bercantum dan mau lagi ke menyalak ketuanan Islam apatah lagi ketuanan MELAYU??

Fikir-fikirkanlah wahai otak-otak udang!!!!!

click here please....

Thursday, September 3, 2009

Best la Jalaludin Hassan ye tak?

KUALA LUMPUR: Kontrak Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan hari ini dilanjutkan selama setahun lagi.

BERNAMA melaporkan, Musa akan terus memegang jawatan KPN sehingga 12 September 2010.

Ini adalah lanjutan kali kedua kontrak Musa selepas kerajaan menyambung perkhidmatan beliau pada tahun 2008.

Pesal tak lanjut sampai tahun 2020 aje?

Apa Masalahnya Hishamuddin Ni?

Mahu sengaja membakar jambatan yang najib suruh bina? Mahu curah minyak pada unggun api? Mahu cari pasal? Mahu tunjuk gagah setelah wa panggil pondan tempohari? Mahu tunjuk bodoh?

Segala terjawab di sini...

Betapa racistnya UMNO, hanya kita-kita aje yang tahu... Jangan kita-kita yang melayu ni ikut perangai bodoh dia sudahla..

Tuesday, September 1, 2009

RON yang gua tak paham

Kalau ikut list yang gua dapat, BMW 5 series yang baru pun boleh pakai RON95. Gua tarik nafas lega.
Rupanya gua silap. Kereta gua yang murah tu manja nak mampos. Sepanjang petang tadi gua berdebar bawak kereta 500bhp gua. Pelahap premium rupanya..

***

kesimpulan, kereta janaan turbo jangan ngada-ngada pakai minyak murah. Nyesal karang.. Cilake!!

Perangai seko-seko macam celaka.

Gua tak pandai ulas pasal bola. Kot ye pun menang takyah la poyo. Menang sebab dapat subsidi pun nak kerek ke?

Dhaif betul man u sapoter ni. Tak sivakumar langsung!!