Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Monday, January 31, 2011

Gila kelahap...

Tegas bahawa ron97 tiada subsidi. Rakyat paham.

Tapi kenapa naik hari ni dan bukan semalam. Atau juga minggu depan?

2 konklusi.

Pertamanya takut bungkus prk Tenang.
Kedua kalau naikkan minggu depan Rosmah jadi kurus sebab tak cukup makan.

Gila punya kelahap.

Tak nyempat2...

posted from Bloggeroid

Udah-udahla tu Mubarak

Dah 30 tahun dah. Berpuluh dah mati. Anak ngko pun dah lari. Tak la jantan mana anak lu tu. 82 tahun umur lu sampai bila lu nak menongkat langit lagi.

Ko dengar sini Mubarak, 3 tahun aku kat negara kau kerana aku nak belajar. Aku bahagia di sana kerana ada al-Azhar. Bukan kerna piramid atau patung mummy ko yang bersepah-sepah tu. Aku sentiasa cuak kerana bersepahnya polis-polis kau dek sebab ko takut pada bayang-bayang sendiri.

Mubarak, kini meletus revolusi kerana mereka benci pada kau. Kerana kau bukan pemimpin yang mereka hormati. Diam mereka selama 30 tahun ni kerana mereka menunggu tarikh kejatuhan hina kau.

Tanta Mansoura Kaherah Iskandariah dan Suez bergolak kerana kau. Aku tunggu Demyatt Qina Luxor pula meletup. Aswan Hurghada juga menunggu masa. Maka kau tunggu apa lagi Mubarak? Kau tunggu wahyu Jibrail ke wahai Mubarak yang hina?

Mana sinar Musa as di hati kau? Mana gemilang al-Azhar di mata kau? Mana hebat Salahuddin di dada kau? Semuanya ko lacurkan wahai Mubarak.

Indahnya kalau Abdul Halim Mahmood masih hidup. Indahnya kalau penghulu Jaa'fari masih bernyawa. Indahnya Sya'rawi kalau boleh berkata-kata. Pasti Mesir tidak kecamuk sebegini.

Mampukah kau membayar nyawa yang terkorban? Siapa kau Mubarak untuk terus mengangkat dada.

Kau cuma suami kepada si Suzanne lahanat itu. Kau cuma bapak si Gamal yang pengecut itu. Kau cuma si tua yang langsung gagal dalam hidup.

Hinanya Gamal Nasser dan hinanya Anwar Sadat. Tetapi kau lebih kelakar pada mataku.

posted from Bloggeroid

Sunday, January 30, 2011

Ekslusif: Mesir, biar gambar berbicara

Petikan kata-kata dari seorang sahabat tanpa izin:

Tindakan berjuta rakyat berdemontrasi menjatuhkan seorang pemimpin lebih mulia dari tindakan seorang pemimpin mempertahankan kuasa menyusahkan berjuta rakyat. Jangan dibutakan dengan hujjah bodoh pemimpin yang mempertahankan kuasa untuk menyusahkan rakyat. (Azman Mohammad).

Gambar di petik dari pinkturtle2.

Saturday, January 29, 2011

Tunisia dan Mesir. Berubah demi Islam.

Selepas Tunisia kini Mesir pula. Memang gua tak sangka. Masa dok belajar dulu kemain takut orang Mesir bicara berkenaan politik. Banyak SB katanya. Kini mereka buktikan.

Masa gua kat sana dulu tak nampak sangat jahatnya Mubarak ni. Pandai betul diaorang main nyuruk-nyuruk. Tertutup abis segala buruknya Mubarak ni.

Harapan gua agar mereka berjaya. Perlukan pengorbanan agar demokrasi itu tertegak dengan telus. 30 tahun bersabar pasti manis nikmat kejayaan itu. Bolehlah Al-Azhar lebih gemilang lepas ni.

Dan yang paling utama ialah pembelaan keatas Palestin. Mereka sudah cukup lama menderita. Biar kesengsaraan itu di tanggung zionis pula. Bebaskan juga al-Aqsa bumi suci kita. Agak generasi gemilang umat Islam lebih bersinar.

Mesir itu gagah namun ibarat harimau yang dirantai. Rantai bernama Mubarak. Lepaskan rantai ini nescaya kepingan arab lain akan menyatu.

Tunisia pelopor. Mesir mengekor. Moga segalanya berubah. Insyaallah....

posted from Bloggeroid

Tenang kembali tenang

Kempen hampir melabuhkan tirai. Selepas keputusan nanti Tenang akan dilupakan. Harapnya janji akan tertunai oleh janji manis calon yang bertanding.

Keputusan terletak ditangan pengundi. Dan keputusan kelak akan jadi ukuran tindakan kerajaan lepas ni. Nak tunggang-langgang pun keputusan Najib lepas ni semua terserah pada tangan orang-orang Tenang. Semoga mereka bijak memilih.

"memilihlah dengan bijak wahai orang Tenang".

posted from Bloggeroid

Friday, January 28, 2011

Tok Ai vs Cikgu Mala.




mStar: Adakah anda mempunyai blog atau akaun laman web sosial seperti Facebook?



Tok Ai: Saya tidak mempunyai blog, tetapi saya mempunyai akaun Facebook untuk berhubung dengan rakan-rakan saya sejak enam bulan yang lalu.



Cikgu Mala: Saya ada laman blog dan akaun Facebook. Saya akan menghabiskan masa sekurang-kurangnya setengah jam untuk mengemaskini medium online ini. Kedua-duanya saya gunakan untuk berkomunikasi dengan masyarakat mengenai pandangan serta masalah mereka.



Ulasan : Tok Ai hanya ada facebook, Cikgu Mala ada kedua-duanya, kemas kini pula setiap hari. Toi Ai hanya berhubung dengan kawan-kawan, tapi Cikgu Mala berkomunikasi dengan masyarakat



Pemenang : Cikgu Mala





Mstar: Adakah anda meminati apa-apa cabang seni?



Tok Ai: Kalau menari dengan main alat muzik rasanya tak ada. Tapi kalau menyanyi adalah, saya suka karaoke. Saya suka dengan muzik R&B.



Cikgu Mala: Saya tidak pernah belajar bermain apa-apa alat muzik tetapi saya suka dengar muzik nasyid kerana melodi dan liriknya memberi ketenangan kepada saya. Kumpulan nasyid yang saya gemari ialah, In Team dan Hijjaz.



Ulasan : Tok Ai kaki karaoke R&B sedangkan Cikgu Mala minat lagu ketuhanan



Pemenang : Cikgu Mala





Mstar: Adakah anda suka menonton wayang?



Tok Ai: Kadang-kadang, saya suka menonton filem aksi terutamanya Die Hard 3, End of Days dan 2012.



Cikgu Mala: Saya bukan kaki tengok wayang dan saya tak ada filem yang betul-betul saya minati. Ini disebabkan tugas saya sebagai seorang ibu dan sibuk dengan aktiviti parti menyebabkan saya tidak mempunyai masa untuk menonton wayang.



Ulasan : Haha Tok Ai kaki wayang sedangkan Cikgu Mala lebih memperuntukkan masa kaki wayang untuk mendidik anak-anak



Pemenang : Cikgu Mala





mStar: Anda suka membaca? Buku apa yang anda gemari?



Tok Ai: Majalah Asia Week, Civil War dan buku berkaitan politik seperti Kronologi Pentadbiran Presiden Amerika Syarikat, Obama.



Cikgu Mala: Saya suka baca buku agama dan perjuangan nasionalisme kerana di sini saya mendapat inspirasi untuk amalan kehidupan seharian.



Pemenang : Seri





mStar: Makanan kesukaan anda?



Tok Ai: Ikan baung masak lemak cili api.



Cikgu Mala: Saya suka makan nasi goreng kampung dan ikan siakap masak stim.



Pemenang : Seri





mStar: Apakah yang anda gemar lakukan pada waktu lapang?



Tok Ai: Saya suka melancong dengan keluarga pada masa lapang. Antara tempat yang pernah saya lawati, Sydney, England, Ireland, Russia, Dhaka, Scotland dan Beijing.



Cikgu Mala: Saya suka membaca buku pada waktu lapang dan saya suka pergi sauna selepas melalui aktviti yang meletihkan. Namun disebabkan oleh jadual yang padat, saya hanya dapat tidur tiga jam sehari dan yang mengejutkan ini tidak langsung memenatkan saya kerana saya sentiasa teruja untuk berkhidmat kepada masyarakat.



Ulasan : Tok Ai kaki melancong dan bangga tempat-tempat luar negara yang dilawati. Banyak tempat dilawati (duit ambik mana ni), tapi sayang Makkah tiada dalam senarai. Cikgu Mala lebih guna masa terluang untuk aktiviti bermanfaat dan khidmat pada masyarakat



Pemenang : Cikgu Mala





mStar: Sukan apa yang anda gemari?



Tok Ai: Saya suka main golf dengan kawan-kawan sekurang-kurangnya seminggu sekali.



Cikgu Mala: Saya suka bermain bola jaring dan aktif di sekolah. Saya juga suka menyaksikan pelajar saya bermain bola jaring ketika saya menjadi guru.



Ulasan : Golf permainan untuk orang malas dan buncit perut, bukan sukan untuk masyarakat. Tok Ai suka bersama kawan-kawan kaya, Cikgu Mala lebih bersama masyarakat



Pemenang : Cikgu Mala





mStar: Bahasa yang anda kuasai?



Tok Ai: Bahasa Melayu dan Inggeris.



Cikgu Mala: Selain Bahasa Malaysia. Saya boleh berbahasa Inggeris dan cakap bahasa Jawa. Selalunya saya lebih banyak bercakap dalam Bahasa Malaysia.



Ulasan : Jelas Cikgu Mala kuasai 3 bahasa



Pemenang : Cikgu Mala





Mstar: Adakah anda mempunyai nama samaran atau timbangan?



Tok Ai: Arwah ayah saya dulu Ketua Kampung. Ketika saya darjah lima, kawan-kawan dan orang kampung mula panggil saya, ‘Tok Ai’. Gelaran itu dipanggil kerana gabungan nama ayah sebagai ketua kampung, ‘Tok’ dan ‘Ai’ itu merujuk kepada saya sebagai anaknya. Sampai sekarang gelaran itu lekat pada saya.



Cikgu Mala: Teman rapat dan ahli keluarga memanggil saya Nor tetapi sejak saya menjadi cikgu mereka panggil saya Cikgu Mala dan gelaran itu kekal hingga hari ini.



Ulasan : Tok 'dot dot' adalah gelaran kuno untuk golongan atasan, sedangkan cikgu adalah gelaran mulia orang berilmu



Pemenang : Seri





mStar: Binatang peliharaan yang anda sukai?



Tok Ai: Saya tak suka bela haiwan, tapi sejak anak saya suka bela sepasang kura



-kura, ‘Lulu dan Lala’ saya jadi suka kepadanya.



Cikgu Mala: Saya suka haiwan dan saya ada bela kucing namanya ‘Mickey’.



Ulasan : Kucing adalah haiwan yang Rasulullah SAW minta kita sayangi. Juga mencontohi sifat sahabat nabi, Abu Hurayrah. Kura-kura? Heheh, haiwan yang suka mencari kelemahan orang untuk tonjolkan kepadanya!



Pemenang : Cikgu Mala





mStar: Siapakah idola anda?



Tok Ai: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Saya meminati gaya kepimpinan dan kebolehan beliau mentadbir negara selama lebih 21 tahun.



Cikgu Mala: Idola saya, Nabi Muhammad SAW. Baginda sumber insipirasi kepada saya dan kegigihan, ketabahan serta kepayahan yang dihadapinya merupakan contoh kepada orang Islam.



Ulasan : Allahu Akhbar! Jawapan ini menghurai segala-galanya untuk insan bernama manusia



Pemenang : Cikgu Mala (2 kali menang untuk soalan ni)





Mstar: Pelakon yang anda sukai?



Tok Ai: Kalau artis saya minat pelakon aksi, Steven Seagal.



Cikgu Mala: Saya suka P. Ramlee. Dia seorang legenda dan salah seorang artis tempatan yang paling berbakat kita pernah miliki.



Ulasan : Jelas siapa yang mengagungkan mat saleh kera di hutan dan siapa yang bangga dengan produk tempatan



Pemenang : Cikgu Mala





mStar: Perkara yang anda sukai tentang Malaysia?



Tok Ai: Saya suka tempat-tempat pelancongan menarik yang ada di Malaysia terutamanya taman negara, air terjun, pulau-pulau cantik seperti Pulau Langkawi.



Cikgu Mala: Kepelbagaian budaya, agama serta adat resam yang kita miliki. Kepelbagaian budaya dan masyarakat menjadikan Malaysia sebuah negara yang istimewa dan unik untuk dikunjungi.



Ulasan : Jawapan Cikgu Mala sekali lagi menonjolkan ciri-ciri pemimpin kepada mayarakat



Pemenang : Seri





mStar: Perkara yang anda tidak sukai tentang Malaysia?



Tok Ai: Sikap pentingkan diri sendiri terutamanya ketika memandu. Kalau di bandar kadang-kadangnya orangnya tidak peramah dan sombong.



Cikgu Mala: Satu faktor yang saya tidak suka tentang Malaysia ialah kita masih belum mempratikkan nilai demokrasi sebenar. Banyak yang masih boleh diperbaiki lagi dan kita sudah pasti akan bergerak ke arahnya.



Ulasan : Jawapan Cikgu Mala tepat sebagai ahli politik, jawapan Tok Ai sungguh tepat sebagai Ketua Pengarah JKR atau polis yang teropong untuk saman ekor!



Pemenang : Seri



JELAS PEMENANGNYA ADALAH : CIKGU MALA





Wawancara penuh dengan calon BN, Tok Ai dihttp://www.mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/1/26/mstar_berita/20110126125051&sec=mstar_berita



Wawancara penuh dengan calon Pakatan, Cikgu Mala dihttp://www.mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/1/27/mstar_berita/20110127114758&sec=mstar_berita

posted from Bloggeroid

Agama itu urusan ulama.

Aku attach dibawah untuk makluman lanjut sementelah sibuk manusia-manusia baghal sibuk berbicara seolah-olah mereka itu alim besar.

Lagi pulak begitu panas di Malaysia isu penghinaan agama demi sebuah prk.

Lembut pulak puak-puak belah sana ye.

Kahkahkah...

http://tinyurl.com/4v4nnxr

posted from Bloggeroid

Thursday, January 27, 2011

Untuk Putera ni gua jawab persoalan lu.

Untuk pengetahuan lu, ini bukan blog politik. Tak semua entry dalam blog ini adalah entry politik. Ia adalah blog suka hati gua nak post apa-pun. Takda orang yang bayar gua bikin blog ni.

Gua tak pernah masuk blog orang lain iklankan blog gua ni. Biar sorang je pun masuk blog gua ni pun gua tak kisah. Ini hobi.

Lu nak komen kalau-kalau ada kesalahan fakta atau penipuan dalam artikel gua itu gua alu-alukan. Memang gua setuju. Tapi masuk dan buat kelolor ntah apa-apa memang lu gua maki.

Banyak lu kena tahu pasal alam blog ni.

Dah, lain kali jangan masuk lagi.

posted from Bloggeroid

Wednesday, January 26, 2011

Pornstar semakin angkuh!!

Isu berjabat tangan tak selesai lagi tapi pelakon lucah amatur ni bikin panas lagi. Dan macam biasa, umnoapco tetap berlembut macam maknyah terlebih telan pil hormon.

Memang bangsat. Mangkuk tingkat ni kita perlu serapkan di dalam industri porn kat Amerika nun. Jadi orang politik mangkuk ni nampaknya bengap semacam. Susah..

http://tinyurl.com/6gszwyb

posted from Bloggeroid

Dengan gambar kita berfikir.



Nilaikan.. jangan lari tajuk!!

Monday, January 24, 2011

Global warming, new species.

Yang last tu tak kira.

Lagi cerita puak badut.

Puak ni memang selalu bikin panas. Berlagak cerdik kononnya tapi entah apa yang cerdiknya pun aku tak tahu.
Yang sepatutnya dibuat tak dibuat. Bantah sidang dun buat demo. Suka hati dia la nak buat sidang sekalipun. Dah dia yang memerintah bukannya bapak lu. Apa yang tak paham-paham ni?

Masa sekolah dulu ponteng ye?

GAPS protes sidang DUN S'gor http://tinyurl.com/4vvneer

Contoh orang yang masa kat sekolah dulu ponteng mandi sungai

Dari tweeter nurul izzah.

@n_izzahErrrr.. Saya menunggu hujah ket pembangkang kenapa menolak usul pindaan. Tp yg dibangkitkan : YB nieching masuk surau, kalimah Allah dll.

Gua dah cakap, satim diman ni lain macam dia punya bangang. Ph.D tu memang tak membantu beliau jadi pandai.

Sebelum keluar kenyataan pegi buat kajian dulu!

http://tinyurl.com/4vyhzbu

Inilah dinamakan baghal. Lama dah gua nak ulas asalnya berkenaan beg udara ni tapi masa suntuk untuk gua menaip.

Kalau suara gua merdu macam faizal tahir memang gua record suara pastu upload kat blog ni.

Memang malas nak taip panjang-panjang. Kuku dah haus.

Kahkahkah...

Kalau rambut blonde tu kira moden ke? Ada sapa-sapa boleh bagitau gua?

Lagi orang bengap dikesan

Sejak tsunami pru lepas makin ketara kebodohan umnoapco nih. Paling terbaru Satim Diman.

Nasib baik dah tua.

Pak turut tu ko paham macam mana satim?

Woi Jamil Khir!!

Orang sibuk sebab pornstar kutuk Islam dia sibuk dok kecoh pasal PAS letak calon pompuan.

Lututkan gigi dia pun macam nikmat je rasanya.

Sunday, January 23, 2011

Mudahkan la urusan kami ya Allah

2,3 hari ni hidup aku memang perit. Nak fokus prk Tenang pun kacau-bilau. Dengan badan tak berapa nak sihat ni pun maka bertambahlah lagi serabut dalam kepala.

Terfikir juga kenapa sampai begitu rumit dalam nak berbakti. Tak harap pun duit atau sanjungan.

Cuma aku berharap hanya 1..

Kalau pun aku terbuang dalam berjariah ini, padamu ya Allah aku berharap kau cabutlah sekali mereka makhluk perosak dalam organisasi ini.

Agar segalanya terpelihara.

Apa ye yang gua nak cakap hari ni?

Jahil murakkab. Memang ada orang macam tu. Cakap la macam mana pun dan dia takkan faham-faham.

Sumbernya dari bisikan-bisikan. What da hell? Jadi apa gunanya mengaji? Siang malam mengulangkaji buku dan menghafal? Begitukah neracanya untuk kita menilai kehebatan seseorang?

Sayangnya bila jadi begini. Orang yang kita harapkan untuk membimbing sudah hanyut dengan kebolehan yang entah apa-apa. Di akhirat, neraca Allah jualah yang benar.

Gua undur diri dulu...




######

Untuk hari ni je lah..

Penat la lutut kalau macam ni.

Kenapa la suruh lutut berfikir. Penat la kalau jadi macam ni.

Anwar berdebat dengan Saifool? Alahai, bangangnya teknik membodek. Merepeknya mangkuk ni..

http://tinyurl.com/4qga2mx

Saturday, January 22, 2011

Ingat ni macam kira spec kereta ke labu?

Tunjuk jugak bodohnya si TPM Malaysia ni. Spec Islam yang faham confirm la alim ulama. Lu tanya si kafir apa dia faham tentang Islam? Baik lu tanya pornstar aje tak pun Luna Maya ke?

Gua rasa mak Fasha Sandha pun paham Islam dari Amerika. Kurang - kurang dia tahu Bali bukan negeri Islam. Kahkahkah... tu la, dulu bapak suruh sekolah ponteng main konda-kondi. Kan dah baghal.

Kang gua carut lebih-lebih ada orang marah. Maklumlah gua ni celupar sangat.

Pornstar blame PAS kaw-kaw. Jadi jangan la berpadu-padu ye. Huru-hara negara nanti dengan pembawakan Islam PAS tu.

Kahkahkah....

http://tinyurl.com/4upntje

Friday, January 21, 2011

Kita kena tentang pelakon blue amatur ni habis-habisan.


Kata Chua Soi Lek sepertimana yang telah dilaporkan oleh Malaysiakini..

“Normala will not come here to a Chinese temple, she doesn't even shake hands with the people. I have received complaints about this. She is like Anwar Ibrahim's wife. She wears gloves when she shakes hands. If you can accept this kind of Islamic value, go ahead and vote for PAS,"

Terjemahan lebih kurang begini “ Normala tidak akan datang ke kuil ini, dia tidak akan berjabat tangan dengan orang ramai. Saya telah menerima aduan tentang perkara ini, Dia seperti isteri Anwar Ibrahim.. Dia memakai sarung tangan jika hendak berjabat tangan, jika anda semua boleh menerima nilai-nilai Islam sebegini, teruskan dan undilah PAS.”

"If you can accept a lifestyle that follows Islamic values, then you vote for PAS, as simple as that,"

Dalam Bahasa Malaysia maknanya “Jika anda boleh menerima carahidup yang mengikut ajaran Islam itu, mudah saja.. undilah PAS”

Tidakkah kenyataan dari pelakon filem lucah itu satu kenyataan yang jelas menghina dan dalam masa yang sama mempermain-mainkan nilai suci ajaran Islam?


Celaka punya pornstar!! UMNO jangan leka gentel tolo je. Ajar sikit mangkuk tingkat ni sikit. Ajar banyak pun bagua

Matematik berkenaan PTPTN

Ada kos tersembunyi walaupun kurang jadi 1%?

Gua tak pandai matematik. Lu orang klik kat link bawah untuk info sebenarnya.

http://tinyurl.com/683usz3

Ini negeri bukan ketuanan Melayu

Apa terjadi pada negeri ketuanan Melayu? Tertinggi sampai tak termasuk rekod? Dah ada ketuanan pun payah bernafas juga?

Agaknya tu yang beria-ia dengan ketuanan Melayu rasanya..

http://greenboc.blogspot.com/2011/01/pulau-pinang-catat-pelaburan-tertinggi.html

Adun Merlimau

Pertamanya takziah kepada ahli keluarga Adun Merlimau diatas pemergiaan yang dikasihi. Semoga roh beliau dicucuri rahmat.

Hidup ini hanya satu persinggahan. Tiada yang kekal dan abadi. Tiada yang akan menongkat langit selamanya. Itu janji Allah kepada kita. Kita pula entahkan bila.

Namun yang masih hidup teruskan perjuangan membela rakyat tanpa mengira darjat, ras dan agama. Demi negara tercinta.

Pada SPR, buatlah kerja elok-elok dan professional. Jangan suka ikut tekak je. Manjang UMNO je dapat kelebihan. Sampai bila? Sampai bila?

Sudah boleh berkempenkah?

http://greenboc.blogspot.com/2011/01/dari-tenang-terpaksa-ke-merlimau-pula.html

Thursday, January 20, 2011

Penat


Memang penat sangat. Cuaca pun terik. Memang mencabar di buatnya.
Kalaulah jadi menteri..

Situasi gua sekarang.

Boleh agak tak macam mana penatnya gua sekarang? Bukan senang wooo mahu cari rezeki halal.

Kita gagahkan jua demi sesuap nasi yang Halal..

Biar tak kaya asalkan tak makan duit haram. Nanti menjawab dalam kubur sapa nak tolong? Peguam negara?

Twitter gua kembali menggegar.

Hanya di twitter.com/antusabun

Dijamin hidup anda tidak akan kosong lagi.

Kerana twitter antusabun rocks....

Kahkahkah....

Najib wajar sahut cabaran Anwar.

Buktikan anda itu berkaliber dan anak jantan. Anda itu. Perdana Menteri yang ulung. Kebanggaan negara dan rakyat.

Setakat Anwar anda tidak gentar. Andalah pemikir ekonomi yang paling kreatif. Anwar apa dia tahu.

Sungguh wajar anda menyahut cabaran Anwar. Agar dia demam tak kebah-kebah.

Hahahhaaaa....

Mesyuarat Agong tadi.

Gua akui mulut gua memang celupar..

Wednesday, January 19, 2011

Wanna play game?


Budak lagi si Najib tu.

Anwar, ajak Najib berdebat berkenaan ekonomi tapi..

Dia cakap dia tahu buruk-buruk tentang Anwar.

Takut tapi kata dia Perdana Menteri. Tapi kita tahu siapa Perdana Menteri yang sebenar.

Disuruhnya sang isteri terhiling - hiling keseorangan memangku jawatan mengelilingi dunia sementara dia hanya duduk bertenang sahaja.

Kutuk kaw-kaw 100 perkara reformasi Pakatan Rakyat dan dia cipta 105 keajaiban diri sendiri dalam mentadbir negara.

Boleh tengok sendiri perangai dia di parlimen. Ahh... memang penakut betul. Nenek gua tengok pun lemas.

Semua orang tahu Najib ni budak -budak lagi.

Tuesday, January 18, 2011

Isa Samad berfatwa..

"(Musyidul am PAS) Nik (Abdul) Aziz (Nik Mat) lagi gila. Dia kata DAP sudah memahami Islam. Kita sebagai Muslim, kadang-kala tidak berapa faham. Macam mana (pengerusi DAP) Karpal Singh dan (pemimpin veterannya) Lim Kit Siang boleh faham Islam dengan hanya berkawan dengan PAS untuk dua atau tiga tahun? Semua ini penipuan,” kata Isa. (Malaysiakini 18 Januari 2011)

Di ungkap oleh Ustaz isa pendek di majlis ada terhidangnya beer hadhari dan pompuan yang berpakaian menurut tatasusila sopan 1Malaysia.

Link cari sendiri. Ada gua boh kst tweeter kot.

The biggest loser..

Gua tengah layan citer ni. Emosi sungguh orang obes nak jadi kurus ye. Fizikal dan mental memang kena betul-betul gagah kalau tak memang la gagal.

Takda point apa pun gua nak cite. Cuma nak bagitau tu aje.

Hehe..

Monday, January 17, 2011

Stopa meraban...

Merepek apa Stopa ni? Merampas?

Ingat kandang kambing ke?

Carutan seterusnya di http://motherof3mohd.blogspot.com/2011/01/gi-cermin-muko-dulu.html

Sunday, January 16, 2011

Rosmah atau Najib pilihan hati.

Memang sibuk Rosmah kebelakangan ini dalam menguruskan negara. Sebabnya menteri yang ada tak pandai buat kerja. Itu adalah realitinya. Sungguh serba boleh beliau. Kebanggaan negara. Tak suruh pun dia buat jugak. Ringan tulang sungguh.

Apa gua merepek ni..

Department beliau kenalah seseorang jelaskan. Betul - betul menyampah gua dengan FLoM ni. Kejadah apantah menatang tu.

Apa dia buat kat tanah arab tu hah?

Bengong betul Muhyidin ni. Tak pasal - pasal jobo lu dibuatnya. Tak malu ke?.

Gua syak lepas Najib ni Rosmah kot yang ganti. Tapi pesal mamak Madey senyap je? Dulu kemain menyalak dengan kj.

Memang terbarai dah Malaysia ni. Lebih pada kelam-kabut gua tengok. Seseorang perlu ada untuk betulkan suasana ini. Caca-merba makin parah. Generasi akan datang akan fikir sejarah Perdana Menteri kelima Malaysia adalah Rosmah.

Gua keliru.

Sempoi Gak Statement Nih.

Norazman Abdullah @ Baginda anak Minda memberitahu bahawa hubungan seks antara beliau dan Ummi berlaku semasa mereka tinggal bersama di London.

Saturday, January 15, 2011

Double standard tahap celaka lagi.

Ingatkah apa jadi pada Teresa Kok pada isu azan. Beliau kena ISA kan? Benar atau tidak beliau terlibat ianya adalah misteri nusantara.

Isu azan yang terbaru dengarnya dari puak MCA. Ada lu orang dengar sapa-sapa yang terbarai?

Betul jugak apa yang Isa tulis ni.


Berdasarkan dari Kelab CheDet.Com isu ini sudah menjadi tandatanya sejak 22 Desember 2010 lagi. Seburuk-buruk Mahathir sebagai PM dia tau kontrol bini dia. Tetapi gua jugak merasa hairan.... jika zaman Pak Lah menjadi PM... Mahathir punya lantang menentang keterlibatan menantu kesayangan Pak Lah iaitu Beruk Oxfort si Khairy Jamaludin dan team tingkat empatnya. Sehingga membawa kepada keluar daripada parti umnoapco yahudi laknatullah yang beliau asaskan sejak 1985.

Tetapi mengapa pulak beliau senyap dengan perihal isu betina katek ini yang terlampau mencampuri urusan negara/kerajaan, apakah teloq tua ganyut Mahathir pun dalam genggaman dan telah di sedut oleh si betina katek ini....???? Atau apakah Mahathir dah terlalu tua nak berperang dengan Najib...??? hahahhaaaa....

Unseen pictures of Titanib 1912

fun4evryone.blogspot.com/2011/01/inside-titanic.html