Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Thursday, December 31, 2009

Court says ‘yes’ to Allah for Christians

By Debra Chong

KUALA LUMPUR, Dec 31 — It will be a glorious new year for some 850,000 Catholics in Malaysia.

In a landmark ruling today, the High Court here lifted the home minister's ban against the Catholic church publishing the word "Allah" to refer to the Christian God in its weekly paper, Herald.

Counsel for the Herald, Porres Royan, told reporters outside the crowded court, "The court has granted the declaration that the applicant has the Constitutional right to use the word Allah. I believe the ministry is bound by the court's decision."

Senior Federal counsel Datuk Kamaludin Md Said said, "I was made to understand the ministry has already issued the permit for 2010." The publishing permit for the Herald expires today.

He added that he will consult the ministry for new instruction, when asked about his next course of action.

The government had said that the ban was necessary to avoid confusing the majority Muslims in the country. Islam is the official religion in Malaysia.

But the church claimed the ban violates its constititutional rights to practice its religion freely.

According to Father Lawrence Andrew (picture) who edits Herald, the term "Allah" has been used by Christians in the region to refer to their God since four hundred years ago. He added that it is still actively used today.

Lawrence explained that "Allah" in the Christian context is used to refer to the trinitarian concept of "God the Father" which is different from the Muslim use of the verse to refer to the "one and only God".

Herald's editor claims the use of the word has not died out and is still being used in church worship among indigenous East Malaysians, who form a substantial number of the Christian faithful in the country.

The church first took the government to court last year after the home ministry threatened to revoke its annual publishing permit for Herald, Malaysia's only Catholic paper.

It was forced to refresh its suit again this year after its 2008 permit expired without any decision from the court -Malasiainsider.

Nota: Yang jahil makin ramai. Nampaknya berita kat atas akan lebih memeningkan mereka-mereka yang dah sedia pening.

Mufti bertambah kerjanya. Harapnya guru JQAF tak melatah. Buat kerja dengan ikhlas, insyaAllah mereka laknatullah tu akan tetap tersungkur perancangannya.

Harap PM dan Rosmah? Mereka sibuk cari enjin jet nak buh kat kenderaan rasmi diaorang..

Selamat...

Gua ucap awal sikit. Banyak kerja kat opis. Tak larat nak tunggu pukul doblas baru nak post entry. Kasi tido awal sket.

Semoga tahun baru yang menjelma membuatkan kita lebih bersemangat berjuang demi agama Islam. InsyaAllah...

(Hapuskan korupsi!!!)
>antusabun the great<


Police believe Raja Petra still in London

KUALA LUMPUR, Dec 30 — Police believe "Malaysia Today" portal editor Raja Petra Raja Kamaruddin is still in London and have asked the authorities in the British capital to trace him, Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan said today -Malaysiainsider

Nota: Pelapor gak yang kena. Hari tu merengkok jap. Yang kat atas tu gak yang best...


Proton discontinues car-scrapping programme

KUALA LUMPUR, Dec 30 — Proton Holdings Bhd has confirmed that its car-scrapping programme — Proton Xchange Programme — has been discontinued as the funding has been fully used up.

In a statement here today, Proton said only applications that reached its regional offices on or before Oct 31 would be processed for the rebate vouchers -Malaysiainsider.

Wednesday, December 30, 2009

Poll shows strong Umno backing for Najib 


KUALA LUMPUR, Dec 30 — Datuk Seri Najib Razak appears to have won overwhelming support from his own party, with a recent poll showing 93 per cent of Umno delegates saying the country was headed in the right direction, largely because of the "quality of national leadership" and "good administration - Malaysiainsider.

Nota: Gus Dur meninggal dunia. Lawati http://m.detik.com untuk berita penuh.

Kurang ajar!!!

Boikot Lego! Belilah barangan buatan Malaysia.

Kita doa biar Denmark pulak kena tsunami. Dasar tak makan saman!!!

Gua dengar akan dibina satu Legoland di Wilayah Iskandar, pikir masak-masak!!!

NAJIB TOLAK SURUHANJAYA SIASAT MAHATHIR BAZIR RM100 BILION

Najib Razak berkata suruhanjaya diraja tidak perlu ditubuhkan untuk menyiasat dakwaan seorang penulis Barat kononnya bekas perdana menteri Mahathir Mohamad telah membazirkan RM100 bilion.

"Ada saja saranan ditubuhkan suruhanjaya diraja... tetapi dalam hal ini, tak wajar dicadangkan suruhanjaya diraja ditubuhkan semata-mata kerana ada orang menulis sebuah buku.

Nota: Agak dah. Mesti takda punya. Padahal siasat aje pun. Bukan pegi kena hukuman sebat 100 kali.

Oit, Teoh Beng Hock tu sampai mati kena siasat padahal tak sampai pun RM1000.00. Pesal kecut sangat? Melibatkan billion ni weh. Kira la berapa rumah PPRT ko boleh bina dengan duit sebanyak tu. Kot nak ampu pun agak-agak la.

Ketuanan yang pengecut. Arak kepala lembu berani la kau... Khaaak tuuihhh!!!

Tuesday, December 29, 2009

1Malaysia dan Sloth.

Teoh Beng Hock disiasat melibatkan korupsi bernilai RM112.00 sahaja. Di ulangi RM112.00. Dan dia mati dalam siasatan. MATI!!!

Memang gila babi. Babi pun tak gila macam ni. Memang takda hati perut kalau benarlah laporan Dr. Pornthip dari Thailand tu. Gila sebab compare dengan isu PKFZ yang jumlahnya cecah RM BILLION. Yang terlibat pun releks-releks je. Tak saspen langsung macam cerita Avatar. Macam drama Indon yang tak lepas Lembaga penapisan.

Inilah 1Malaysia. Lembab kalah Sloth.. Lembab selembab-lembabnya.

Ewah makcik ni..

Handal ye.. Hehe.

Monday, December 28, 2009

Tutorial cara update blog dengan mudah dan sepantas kilat.

Anda pasti teruja. Lepas ni anda tidak perlu lagi sampai nak bergolok-gadai untuk memiliki Blackberry atau iPhone hanya semata-mata untuk mengupdate blog kesayangan anda. Dengan phone seperti dalam gambar diatas ni pun boleh. Cuma tak boleh nak attach gambarla dan lagi, anda tak akan risau sekiranya line streamyx anda dipotong.

Update guna sms. Begitu mudah dan kini meluas penggunaanya. Ramai blogger di Malaysia tidak mengetahui kaedahnya. Maka saya wujudkan tutorial ini untuk mudahkan anda.

Yang paling penting phone anda mesti mempunyai kredit. Kalau takda maka anda tak dapatlah nak ikut langkah yang seterusnya. Dan phone anda juga mesti mempunyai liputan. Jangan update di dalam hutan Bukit Miku sambil memetik petai kerana sana takda liputan langsung.

Yang terakhir dan tak kurang pentingnya ialah anda mesti berada di bumi Amerika kerana blogger.com tak support lagi fungsi ni di Malaysia. Untuk lebih yakin lagi, line yang anda gunakan juga mesti line Amerika jugak.

Sekian tutorial versi palat dari saya. Sebarang pertanyaan dan kemusykilan sila lawati www.google.com atau ask.yahoo.com/

*Jangan pulak pegi tanya Rosmah, dia jahil bab-bab IT ni walaupun blog beliau hebat dan pinky.

Pasal eksiden bas lagi.

Sudah bersilat semuanya. Hebat. Semua sibuk dan buat-buat sibuk.

Percayalah, lepas sebulan semua orang dah tak sibuk. Boleh lepak kedai kopi lama-lama. Tunggulah ada bas eksiden balik.

Sunday, December 27, 2009

Baik punya ampu.

'Tak perlu siasat Dr. Mahathir'

KUALA LUMPUR 26 Dis. - Kerajaan tidak perlu menyiasat bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hanya kerana dakwaan-dakwaan oleh Barry Wain menerusi bukunya, Malaysian Maverick.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, rakyat dapat meneliti, menilai dan menghakimi sendiri pentadbiran beliau sepanjang 22 tahun memimpin negara.

Katanya, semua rakyat Malaysia terhutang budi atas kewibawaan Dr. Mahathir menerajui negara sehingga berjaya.

"Tidak perlulah kerajaan menyiasat pendapat yang gelojoh daripada penulis picisan (Barry) itu," katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Nota: No komen dari saya diatas bernasnya idea beliau.

Habis bangang la ni.

UMNO ANJUR PERHIMPUNAN DESAK PAS SELANGOR KELUAR PAKATAN – harakah daily

Umno dipercayai sedang menggerakkan satu perhimpunan kononnya untuk mendesak agar PAS Selangor keluar dari Pakatan Rakyat.

Menurut satu sms yang dihantar kepada Harakahdaily, perhimpunan itu akan diadakan hari ini 27 Disember jam 11 pagi di perkarangan pejabat perhubungan PAS Selangor dekat sini.

Dalam perhimpunan itu, sms itu memaklumkan, satu memorandum akan diserahkan dan menurutnya memo itu akan diterima sendiri oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Hassan Ali.

Nota: gua terperasan, banyak pulak penggunaan bangang dalam blog gua kebelakangan ni. Apa cara nak kurangkan ye?

Entahlah..

Entahlah..
Tak boleh nak kata apa. Makin meluat ada la. Apa tah lagi suruh percaya dan taksub.. Heh..

Pejadah ada pulak ada salam satu Malaysia ni? Bidaah gila......

Iklan jap.

Best lagu ni. Layan gak time-time cuti ni.

Awang Selamat pun dah poning!!!


BISIK-BISIK AWANG SELAMAT - melayu

SEDAR atau tidak, kita perlu berterima kasih kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana banyak menyelesaikan kes jenayah dalam masa yang singkat, menjadikan ia antara pasukan yang cukup efisien di rantau ini.

Nota: Apa gila mangkuk ni. Meroyan tak pasal-pasal. Malam tadi tak dapat ke hah?

Tak tahu tapi eksen betul dia...

Tidak adil salahkan Ketua Whip BN - Nazri

KUALA LUMPUR 26 Dis. - Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berpendapat adalah tidak adil Ketua Whip Barisan Nasional (BN) dipersalahkan atas kegagalan wakil rakyat parti itu hadir pada sidang Dewan Rakyat bagi meluluskan Bajet 2010 baru-baru ini.

Ini kerana, tegas beliau, kehadiran pada sidang Dewan Rakyat menjadi tanggungjawab setiap Ahli Parlimen.

Beliau turut menjelaskan, jawatan Ketua Whip BN kini disandang Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan bukannya beliau seperti didakwa Naib Ketua Wanita UMNO, Datuk Kamilia Ibrahim.

Nota: Biar betul Datuk Kamilia ni. Nama best dah macam lagu Ramli Sarip...

Kesian gerombolan. Tapi tetap PR yang yang salah. PR gak yang jahat. Segala negatif semua bagi kat PR. Yang suci dan kudus hanyalah gerombolan.

RM270 Billion?

Mak ai, banyak gila kena kitai. Pejadah apa buat sampai lesap sebegitu banyak duit. Camno nak jawab ngan Mungkar dan Nangkir nanti tu Pak lah oi?

Astaghfirullah, insaf saya kejap...

Itu buat kerja sambil tido tu, kalau tengah berjaga? Heh...

Saturday, December 26, 2009

Logik dan tak logik bila enjin besar gajah hilang.

SHAH ALAM – Kenyataan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, bahawa tiada pegawai atasan tentera terlibat dalam kes kehilangan dua enjin jet tempur F-5E milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) tidak masuk akal.

Penulis politik, Mohd Sayuti Omar berkata, kenyataan itu tidak munasabah kerana pegawai pangkat rendah tidak akan mampu melarikan enjin seperti itu tanpa bantuan pihak atasan.

Nota: Kot beku gak otak penyokong gerombolan ni tak tau la nak cakap apa lagi.

Asik siasat, asik tubuh suruhanjaya tapi keputusan? Simpan je la dalam kocek ngko tu....

Hilang.. (funny)

Projek "HILANG" Pak Najib telah mendapat liputan luas media di luar negara.Hasil daripada Projek "HILANG" beliau telah menaikkan nama Malaysia di persada dunia,diantara projek "HILANG" tersebut ialah :

1.Altantuya yang dikaitkan dengan isu Kapal Selam dan Najib dilaporkan hilang, kemudian ditemui mati setelah dibunuh dengan bom C4.

2.Bala yang ada kaitan dengan kes Altantuya dan Najib, dilaporkan hilang dan baru ditemui semula baru-baru ini,menyatakan beliau diugut oleh adik Pak Najib.

3.Raja Petra juga hilang dan ada kaitan dengan kes Altantuya - Najib.

4.Saiful Bukhari yang dilaporkan hilang,tiba-tiba muncul di pejabat Najib dan mendakwa beliau di liwat oleh Anuar Ibrahim

5. Nasaruddin, Adun Umno Perak yang menyertai PKR kurang dari seminggu dilaporkan hilang kemudian ditemui dipejabat Najib yang kemudiannya istihar masuk Umno balik

6. 3 Adun Perak dilaporkan hilang, kemudiannya muncul tiba2 dipejabat Najib dan umumkan keluar parti dan menyokong BN hingga menyebabkan Kerajaan rakyat dirampas.

7.Helmi yang dikatakan ada kaitan dengan kes Video Elizabeth Wong dilaporkan hilang dan tidak mampu dijumpai oleh PDRM yang paling cekap di Asia Tenggara sampai hari ini.

8.Dua Buah Enjin Pesawat F-5E hilang semasa Najib Jadi Menteri Pertahanan.

Sendiri Mau Ingat

Copypaste dari:
loveperak.blogspot.com

Hebat kenyataan beliau.. Terlalu hebat

"Dari semua bantuan dan sumbangan yang kerajaan buat ini, saya tidak minta perkara besar dari tuan-tuan, hanya ada satu permintaan kecil sahaja iaitu bagilah undi tuan puan untuk BN dalam pilihan raya akan datang."

Ungkapan di atas dikeluarkan oleh Ahmad Said di Dewan Besar, Wisma Darul Iman semalam.

nota: melantun-lantun macam getah lantun bodohnya. ishk....

Friday, December 25, 2009

Lu pikirlah sendiri.

SHAH ALAM – Pengerusi Majlis Ulamak Sedunia, Sheikh Dr Yusuf Abdullah Al-Qaradawi kesal pendakwaan qazaf (tuduhan zina terhadap orang baik) ke atas Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim masih belum dijalankan dan berjanji akan membincangkannya dengan ulama antarabangsa.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru, Zulkifli Nordin berkata, Sheikh Yusof memberitahu beliau tidak akan berdiam diri dalam perkara itu.

Zulkifli berkata, Sheikh Yusof juga menyarankannya menemui beberapa tokoh dan ilmuan syarie peringkat dunia untuk mendapatkan pandangan serta fatwa mengenai perkara itu.

Nota: Sayfool gak lebih mulia dimata Gerombolan.. Dunia oh dunia. Dah terbalik!!!

Teknik nak menyelamatkan diri sendiri.

Diciptanya pelbagai akta. OSA la, ISA la, AUKU dan akta hasutan. Yang dapat manfaat besar ialah kerajaan. Rakyat terpisat-pisat. Lu bayangkan rumah lu runtuh dek land slide. Tapi punca tanah runtuh lu tak boleh tahu sebab rahsia kerajaan, macam sialkan.

Tu pasal banyak magic berlaku sekarang. Enjin jet pun boleh hilang. Gua syak lepas ni pejabat kerajaan kat Putrajaya pun ghaib. Semua kerana salah guna kuasa.

Malanglah bila bagi pandir jadi PM. Hancur!!

Lepas sebulan dua isu pun senyap. Pandai dia ngelatkan?

Thursday, December 24, 2009

Ligat pulak SPRM ni.

Celaka punya double standard. Laporan yang kena kat BN ngan UMNO yang dah berlori-lori tu semua simpan telo kat bini.

Terbaru kena kat KM Pulau Pinang, Lim Guan Eng plak. Pegilah siasat takda sapa nak halang tapi pehal pulak ada kebal kat pihak BN?

Astaghfirullah.. Sakit dada gua ni tengok perangai sekor-sekor macam *****. Apa la nak jadi ni. Jahanam negara bila pemerintah pandir dan sombong macam ni. Kesian kat rakyat dan gua ni hah.

Buat pegi kerja ok tak?

Buat pegi kerja ok tak?
Mau kena minyak 200 ringgit sehari ni...

Pakai NGV amacam?


(ni entry merepek)

Si pandir bila dapat microphone.

(Malangnya soalan Wahid tidak dijawab oleh Yahya yang hanya
menjawab sambil lewa dan mengatakan apabila berlakunya bangunan atau
pembinaan runtuh, ia merupakan rahmat kepada rakyat Terengganu kerana
akan mendapat peluang yang baru dan bangunan yang baru. )

--

Inilah kenyataan paling bangang yang keluar dari mulut seekor maaf silap, seorang yang berjawatan exco. Sungguh malang rakyat Terengganu. Dan bangang sekali kepada yang undi BN dan UMNO!!!

Amacam, best tak gua?

Amacam, best tak gua?
Ada dah dalam koleksi. Rare tahap dewa ni. Sungguh la limited edition. Kalah gelang Rosmah..

Hahaha..

Macam budak-budak perangai.

Ceh. Kesian orang Terengganu dapat MB macam ni.

Dengarnya Perdana V6 exco hilang 3 bijik, betul ke? Kena sumpah lagi la gamaknya MB sorang ni ye. Macam-macam hal Malaysia ni. Nak tergelak pun ada.

Hati-hati, sekarang ni musim barang kerajaan hilang. Hari tu enjin jet hilang, hari ni kereta plak. Gua risau Rosmah ngan Najib pulak yang hilang nanti. Hehehe.....

Penyamun+ penyangak=hancur Malaysia ni........

Jangan esok askar pun jadi pelawak..

Lepas polis dan SPRM, kini isu tertumpu pulak pada askar. Boleh tahan dia punya lawak. Enjin jet sebesar gajah boleh hilang. Hilang pulak bukan dekat zoo. Memang bangang la sapa yang tak gelak bila baca cerita ni.

Nak jugak sokong BN &UMNO? Huh... Sah la bangang!!!

Gua tunggu sapa lagi nak keluar kenyataan bangang lepas Najib plak. Takda niat konon... Sudah-sudahla nak menipu tu. Tak penat ke? Meh tolong aku basuh baju ni...

Wednesday, December 23, 2009

Teka..

Boleh tak update blog pakai hp dalam gambar ni?

Funny pic.

Hehe..

Cilok dari tukartiub.

Contoh yang maha agung.

Baju Rasulullah s.a.w. Zuhud walau ditawar malaikat mengubah bukit menjadi emas.
Kita?
Alangkah jauhnya kita dari ajaran beliau. Baju kita berapa pulak harganya ya?
Sekadar renungan. Mati nanti bukankah sama sahaja kainnya...?

Selawat keatas beliau..


(kredit pada isuhangat.net)

Tuesday, December 22, 2009

Kebizian melanda.

Bukan tak mahu update tapi ada benda yang lebih penting perlu diselesaikan. Maaf ye.
Oh politik!!!! Geramnya saya.....

Saturday, December 19, 2009

Bung dan Zizie.



Apa cerita sebenarnya ni? Sorang kata ya sorang kata tidak. Benda kawin pun nak main teka-teki. Macam celaka perangai seko-seko. Apa dah takda benda lain nak buat teka-teki ke?

Ingat aku suka sangat ke perangai macam ni??

Meh sini aku ludah, Khhakkk tuuiihhhh...

Friday, December 18, 2009

Malaysia-Emas-Bolasepak-SEA.

Malaysia-Emas-Bolasepak-SEA.
Patriotik patriotik juga. Emas pun emas jugak. Agaknya berapa ramai yang terbabas solat maghrib semalam bawak ke isya'?

Toksah cakapla pasal doa akhir dan awal tahun... lagilaaa tersungkur.

Sempena Konvensyen Pakatan Rakyat.



Jangan lupa. Ini juga tersangat penting. Bukan sahaja GST!!

Buku paling rare sempena awal tahun!!!



Gua dengar kastam tahan package buku ni kat Pelabuhan Kelang. Semuanya 800 copy. Bahaya buku ni. Ada jual kat Amazon tak? Hahahaha....

Lagi rare dari buku PLAYBOY!!!!!!

Thursday, December 17, 2009

Tahun baru dan azam baru.



Semoga kita lebih diberkati pada tahun yang baru ini. Selamat saya ucapkan pada anda semua. Dan semoga semuanya akan baik-baik belaka.

Tingkatkan amal dan mutu kerja. Jangan makan rasuah dan dadah serta tinggalkan hiburan yang melalaikan. Layan la channel 551 di Astro dan tambahkan pengetahuan..

Dari saya:
Antusabun

BAJET 2010

BAJET 2010
Apa dah jadi Pak Jeeb? Kerajaanmu sudah goyah nampaknya. Akan jadi sejarah lepas ni kan Pak Jeeb.

Sudah terpalit 1 keaiban pada perkhidmatan cemerlang 1Malaysiamu (kononnya).
Agak-agak, berapa penggal lagi kamu mahu memerintah bersama bini mu itu?

Kesian sama kamu.... Kesiaaaaannnn!!!!!

Itik....

Itik....
Hehe..

Menteri kanan hadiahkan kereta mewah pada artis?

??????????????

Tuesday, December 15, 2009

Merepek..



Macam mana nak guna menatang alah ni?

Saturday, December 12, 2009

Tun Lah macam Shin Chan.



BTN takda unsur perkauman? kesian Tun Lah.

Taraf berahim ali di mata gua...



Huh....

Media perdana yang palat.

Media perdana yang palat.
Tak rasa berdosa ke hari-hari buat kerja macam haram? Rasa diri itu taik palat? Main gay hari-hari tak penat ke?

Susah ke nak bagi MP Taiping kuar tv 5 minit?

Lu oranglah sebenarnya pemusnah keadilan dan kedamaian!!!!!!

Friday, December 11, 2009

Ngar Kor Ming dan masjid.

Ngar Kor Ming dan masjid.
Isu ni sangat panas. Katak dah melompak. Wartawan media perdana semua amik OT sebab nak perah otak bagi mesensasikan isu. Mufti pun sama masuk korum. Entah pape diaorang ni. Terlebih makan belacan gamaknya... haih!!!!

Pandangan gua? sama macam YB Zul. Gi carik sendiri. Pakai Prof. Madya Dr. Google pun boleh. Dukun Yahoo pun tarak hal.

Menyampah aku ngan Berahim Ali. Rasa nak aje aku mandikan dia dengan air kubur. Buang sikit badi ngan saka karat ketuanan bankrap melayu dia tu.

Astaghfirullah....

Thursday, December 10, 2009

Sapa itu Zaini Hassan?

Sapa itu Zaini Hassan?
Ermm.. Tak cukup melayu, india pun lu kitai. Betul lu satu mangkuk bahalol. Menulis ikut anak tekak. Satu lagi produk "ketuanan melayu" yang kangkong.

Kadang-kadang gua pelik, apa ada pada ketuanan melayu jika dari 40 jutawan Malaysia hanya 8 orang melayu yang berjaya. Tu pun sebab ada kena mengena dengan pemerintah. Kalau tidak? 2 orang? 3 orang?

Aduhai ketuanan...

Pemberitahuan..

Pemberitahuan..
Ni cuma entry cubaan. Post pakai flickr dari hp cap ayam gua. Lepas ni entry gua pendek-pendek belaka. Macam sial taip guna handphone ni. Letih jari gua.

Lu orang sume dah makan malam?

UMNO bloody racist?



Tak tau la gua nak cakap apa. Gambar pun gua cilok kat wartamaya. Apa la nak jadi kat UMNO ni.

Sekor-sekor mangkuk secara berjemaah.

Pesal gua cakap mangkuk? Lu pikir la sendiri....

Sudah berlaku perang saudara dalam UMNO

Gila betul puak-puak ni. Kejap boleh comolot dan puja-memuja. Macamlah pemimpin depa maksum semaksum-maksumnya. Dan sekarang boleh berkuntau macam perang Israel dan Palestin. Memang gila babi.

Terbaru perang mulut antara Nazri dan Che Det. Isunya adalah BTN. Gua tak pedulik apa pun dengan BTN tu. Memang dari lepas lahir dua bulan dah tak suka ngan menatang alah macam ni.

Yang kesian adalah rakyat. Terhentak-hentak tanpa belas kasihan. Sekaligus kena ragut kesejahteraan. Segala macam benda naik harga dan peraturan-peraturan kartun yang diperkenalkan. Ada kes yang kejap jadi dan kejap tak jadi. Subsidi di hapuskan dan cukai di tambah secara sekaligus. Nampak sangat gomen dah terkangkang takder duit nak penuhkan perut anak bini. Nak generate income secara geniune adalah perkara ajaib akhir zaman yang UMNO and the team boleh lakukan. Rakyat jugak yang tersepit.

Subsidi nak hapus boleh je hapus. Nak kaji pun boleh kaji. Tapi ni tak nyempat-nyempat. Macam la tak sempat nak beli rantai mutiara untuk bini tu lain tahun. Cilakak!!!!

2010 dah standby pelbagai dasar nak menekan rakyat secara besar-besaran. Subsidi nak kaji balik dan kenaikan menatang haram pun dalam schedule. Ada manfaat untuk rakyat? F1? Bangang sebangangnya.

Tol dan minyak gua syak pun tahun depan naik. Gua dah start buat R&D kancil gua akan pakai kuasa angin dan rumput. Ala-ala biopetrol la. Confirm 2011 rumput akan jadi bahan kawalan. Percayalah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kehkehkeh...



Dalam BTN ada tak camni?. Hodoh nak mampos.

Gua dah jatuh kesian kat orang jahil agama macam ni. Gagal Pak Lah jadi pemerintah rupanya...

Islamik konon.. cait!!!!

UMNO plak berkuntau.

Cis!! Mereka berkuntau pun tetap akan ada benda yang naik. Tetap
rakyat duduk kat hulu. Jangan la pelik.

BTN??? Huh..

Najib tetap releks jugak. Buat hal dia jugak laki bini tak hirau orang
lain. Apa punya PM daa.

Mula dari sekarang dah mula pikir gelaran bapak apa nak bagi kat Pak Jeeb.

BAPAK KEBINIAN.. Hehe

--
.......

Sent from my CSLberry wireless device via Digi-CSL Mobile

Wednesday, December 9, 2009

BUDAK HILANG!!!!!



Hilang sejak 11 Nov 2009. Anda ada maklumat sila hubungi:

Zainal Abidin
019-2119119

(Sesama kita berdoa ye)

Air apa ni Pak Jeeb?




1MALAYSIA!!!!

Sesaja wa letak. Takda niat pape pun.

Wa syak teh o suam. Korang?

Tuesday, December 8, 2009

Perghh.. Kongkeng yang sesat.



Pesal tak bogel bertudung je terus????

Terus kena pijak je kalau adik gua ni.

SATU CONTOH IDOLA MASYARAKAT BEROTAK SELEVEL KONGKENG!!

nota: Gambar cilok mana ntah.

Asik-asik beresing je tau kejenye




Cari duit memang pandir. Ngabihkan duit cukup cekap dan mantap. Rakyat tetap dihulu-hilirkan.

Lepas A1 pastu GT Japan. Tak puas lagi masuk IRC. Tamak nak mampos masuk pulak F1. Skang Le Mans Series plak.

LINGKUP!!!!

Monday, December 7, 2009

Bila parti paling pandir memerintah!!!



Gua syak lagi 5 tahun kita kena cukai hirup oksigen pulak...

GAMPIT!!!!

Sunday, December 6, 2009

Berokband.



Amacam? canggihkan?

Ni jadinya bila beruk-beruk buat RnD.

Dah baca surat Soros pada Che Det?

Update: http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2009/11/soros-reply-to-mahathir_30.html



Carilah ye.. Info yang berguna...

Saturday, December 5, 2009

Contoh orang lemah mental..



Friday, December 4, 2009

Indahnya zuhud..




Beliau no.1

Beliau adalah anugerah terbaik. InsyaAllah, TGNA is my living role model....

Thursday, December 3, 2009

GUA SIBUK

Banyak benda gua nak maki gerombolan sebenarnya tapi gua sibuk plak.
Takpelah, minggu depan la gua maki bila gua dah tak sibuk.

Gua tak maki PR. Pasal gua kategori berat sebelah. Inikan blog gua..

Hahahaha..........

--
.......

Sent from my CSLberry wireless device via Digi-CSL Mobile

Tuesday, December 1, 2009

Hanya bukan PRO berada di dalam gerombolan.

Betullah apa yang saya fikir selama ni. Padanlah semua tindakan gerombolan ni bangang-bangang belaka.
Bila si bangang memerintah, tak kiralah di kampung, negeri atau negara maka tunggulah saat-saat kehancuran. 10 tahun lagi apa yang akan berlaku di Malaysia? Bagaimana dengan slogan Ketuanan Melayu? Ketuanan Islam lagilah cepat wafat nampaknya.

MSK - Kick That Fella

Pada mulanya aku baca jugak blog Kickdefella. Walaupun pada mulanya, ada perkara-perkara yang aku rasa perlu diketengahkan, dan diselesaikan. Dan pada mulanya juga aku merasakan bahawa Kickdefella mempunyai sebab untuk marah. Tapi itu lebih dua minggu dulu. Sekarang aku rasa…Kickdefella mempunyai tujuan lain apabila mendedahkan salahlaku pengurusan PMBK.

Apa yang Kickdefella mahukan? Menyingkir Arifahmi?…dah selesai. Mahu membongkar rasuah? Sepatutnya Kickdefella buat lebih lama dulu. Semasa dia menerima gaji buta hampir lima ribu sebulan…tanpa perlu pergi kepejabat. Mahu membongkar rasuah-rasuah yang berlaku di PMBK?

+Selanjutnya-

Satu lagi si bangang berkata-kata.

Katanya, sekiranya Nik Abdul Aziz kekal memegang jawatannya, beliau tidak akan mampu untuk memberi sumbangan kepada politik Islam dan bangsa Melayu di negara ini

nota: Bukan sejak 19 tahun lepas memang takda sumbang pape ke? Yang lu sibuk pehal? Buang tebiat nak mampos dah ke?

Prof Pandir berwahyu....

KUALA LUMPUR 30 Nov. - Penganalisis politik menggesa Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat melepaskan jawatan berikutan tindak-tanduk politik beliau yang semakin menyeleweng daripada ideologi parti sehingga mencetuskan kegelisahan umat Islam.

Menurut mereka, jika Menteri Besar Kelantan itu tidak berundur, dikhuatiri parti itu semakin lemah dan bakal berkubur khasnya di Kelantan.

Kata mereka, Pas 'hilang maruah' apabila Nik Abdul Aziz sanggup membiarkan diri menjadi 'kuda tunggangan' orang bukan Islam khasnya pemimpin DAP demi kelangsungan hayat politiknya.

Prof. Datuk Zainal Kling berkata, Mursyidul Am Pas itu sudah mula memesongkan ahli Pas supaya turut mengikut telunjuk orang bukan Islam demi menjaga hati mereka.


nota: 1) Driver untuk FI Lotus tahun depan gua nak try apply. Macam mana cara?
2) Biggest Loser Asia wakil dari Malaysia sapa jadi wakil?