Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Saturday, April 6, 2013

Fakta tentang Aisyah walaupun artis tapi bukan jenis cap ayam SPM pangkat 3

 

Memang tepat sekali macam kata Aishah, kalau doktor pun boleh jadi ahli parlimen pasai apa pulak artis tak boleh, tambah-tambah lagi kalau artis tu ada kelulusan dalam jurusan Sains Politik.


mStra melaporkan:

PETALING JAYA: Penyanyi Wan Aishah Wan Ariffin akan bertanding bagi kerusi Parlimen Jempol di Negeri Sembilan sebagai calon PAS pada pilihan raya umum ke-13 akan datang.

"Ini adalah pilihan saya. Apabila kita mempunyai pengikut (sebagai bintang pop), dan ia juga untuk tujuan yang baik, mengapa tidak?" katanya dalam portal 'online' Red Carpet pada Jumaat.

"Jika doktor boleh menjadi ahli Parlimen dan anggota Kabinet, mengapa tidak seorang artis seperti saya?" katanya. - mStar.  

Aku yakin aku berkongsi pandangan dengan ramai ahli dan penyokong Pakatan Rakyat terutamanya dari PAS yang tak berapa nak setuju artis jadi calon PAS. Nampak tak berapa nak sesuai.

Cumanya dari segi political mileage aku terpaksa bersetuju golongan artis terutama yang dah berhijrah ke arah kebaikan macam Aishah ni tak banyak sikit memang ada 'nilai tambah' dari segi untuk mendapat undi tambahan.

Tapi kalau nak banding dengan artis-artis lain yang menyertai PAS pada aku Aishah mungkin yang paling layak untuk bawa suara golongan artis.

Walaupun Aishah terkenal sebagai penyanyi sebelum ni tapi bukan cap ayam punya artis macam majoriti artis wanita Malaysia sezaman dengan dia yang harapkan muka saja lawa tapi nak bagitau keputusan SPM pun malu. Tak malu apanya kalau dapat gred 3.

Nama Aishah sebagai penyanyi mula terkenal di luar negara iaitu New Zealand bila dia bersama menubuhkan kumpulan Aishah and The Fan Club yang kemudian melonjak naik melalui lagu Sensation.

Mungkin ramai yang tau Aishah masa tu sedang melanjutkan pelajaran di Universiti Auckland tapi ramai yang tak perasan yang dia sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Sains Politik.

Memang tepat sekali macam kata Aishah, kalau doktor pun boleh jadi ahli parlimen pasai apa pulak artis tak boleh, tambah-tambah lagi kalau artis tu ada kelulusan dalam jurusan Sains Politik.

Untuk tengok biodata terpeinci Wan Aishah Wan Ariffin boleh rujuk Wikipedia.

Kalau tengok ke dua video yang aku embed kat bawah ni, nampak ada tokoh kut sebagai bakal Ahli Parlimen Jempol mewakili PAS.

 

(Via Cenangau Daun Kari)

No comments: