Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Wednesday, October 7, 2009

Dah nak hujung-hujung belanjawan ni

Belanjawan dah nak bentang tak lama lagi. Kat bagan Pinang rakyat sedang kena gula-gula dari gerombolan. Sembang confirm kencang, tapi buat kerja Siput babi boleh bagi titik 16 tiang.

Tapi belum pape harga rokok dah naik tak nyempat-nyempat. Bagi yang tak merokok confirm senyum sinis. Eleh, poyo la lu... gua boleh hisap rokok SAAT, Legue takpun Nusantara (Malaysia Duty Not Paid), sure menggigil menteri kesihatan dan tukang kutip cukai. Gua pedulik apa, asik lu aje yang bagi orang gigil. H1N1 pun settle macam budak jalan ngengkang lepas bentan bersunat.

Doalah wahai rakyat Malaysia agar takder pape yang naik dah lepas ni melainkan elaun tambahan dan gaji berkepuk-kepuk. Nama je pegawai tapi gaji kalah dengan pekerja buruh "buluh runcing" kat sini.

p/s bayar zakat takpe.
(kajian dari badan bebas (bukan fakta sains), sekotak nusantara (12 batang) khasiat sama dengan 2 gelas Tongkat Ali atau 3 cawan Kopi jantan!! (amacam?)

No comments: