Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Thursday, October 8, 2009

WTF Abah Kau Ananda Krishnan?

Bermula 1 Ogos ini, peminat saluran sukan di stesen televisyen satelit berbayar, Astro akan terpaksa membayar lebih lapor akhbar Kosmo.

Kenaikan bayaran sebanyak RM12 itu ekoran peningkatan kos bagi hak penyiaran Liga Perdana England (EPL) baru-baru ini, kata Ketua Saluran Sukan Astro, Lee Choong Khay.

Bagaimanapun, menurutnya, peningkatan tersebut masih rendah berbanding stesen televisyen berbayar di negara lain seperti di United Kingdom yang meningkat sehingga 532 peratus, Hong Kong (501 peratus), Thailand (297 peratus), Singapura (282 peratus) dan Australia (172 peratus). Kenaikan di Malaysia cuma 100 peratus.

SELEPAS (atau SEMALAM..)
KUALA LUMPUR, Oct 7 — Malaysia’s pay-TV operator Astro All Asia Networks said today it had won the rights to broadcast the English Premier League (EPL) for the next three years in the Southeast Asian country.

Astro, which won the bid jointly with sports content provider ESPN, did not specify how much it bid for the rights but The Star newspaper cited sources as saying the firm had forked out RM800 million.

Analysts say the company, owned by reclusive tycoon Ananda Krishnan, beat Telekom Malaysia after a fierce bidding war.

“Given our belief that Astro probably submitted a fairly aggressive bid this time round [versus a reported US$150-200 million (RM515-687 million) in 2006], content cost is expected to balloon,” investment bank OSK in a research note.

“Management had previously guided for content cost to be some 35 per cent of pay-TV revenue for FY10. We expect Astro to pass on the higher cost to subscribers with a subscription price hike for its sports package in the interim.”

Astro shares were up 0.6 per cent at RM3.41 by 1056am in a broader market up 0.4 per cent.

...........

Apa cerita ni bai?Dulu bulan 8, kata fees sport package naik sebab license EPL naik harga.Rupanya baru nak bidding.Dah menang,lepas tu nak cover balik kos bidding,nak naikkan lagi.Apa bendanya ni Ananda Krishnan?Kau nak menipu ke hapa?Kalau license tu dijual untuk 3 tahun,apsal tetiba bulan 8 aritu kau naikkan cas?Dan kalau kau menang bid untuk 3 tahun akan datang,kenapa tetiba musim ni cas naik?

Kan license dijual 3 tahun sekali.Jadi,secara automatiknya,untuk musim ni sepatutnya takde perubahan la kan?

Tak 1Malaysia la macam ni macha!Takkan caj naikkan dulu sebelum tahu menang bidding tu.Nampak macam ada konspirasi nak menipu je ni.

p/s gua juga berkongsi derita dengan mantot ni. Itulah jadinya bila takder pihak lawan yang boleh bersaing dalam perniagaan. Syok la dia....

1 comment:

atsixty said...

Apa nak diherankan, Ananda Krishnan kan ke adik angkat Mahathir, siapa saja yang rapat dengan Mahathir dan Pemimpin UMNO -buat lah apa saja...guaranteed lepas punya...kan kan kan?