Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Tuesday, October 19, 2010

Bajet apa nih?

Bajet apa nih? Maksud gua pada ketika lu orang suruh rakyat berjimat cermat
-Tambah budget istana
-Kurang atau hapus cukai pada barang-barang yang bukan rakyat beli tiap hari e.g spenda dan bra
-Modified Sri Perdana sampai RM65 juta!!!
-Bangunan pencakar planet Marikh setinggi 100 tingkat.
-Takda pulak cerita pasal harga barang keperluan seperti minyak, gula dan etc.
-Begitu penting PERMATA tu sebenarnya.
-Bonus tarak?
-Matematik bangangkan orang tentang cuti pompuan bersalin.

Lain-lain gua tak amik pusing seperti laki tentera dapat cuti sebulan masa bini bersalin dan kenapa hanya tentera? Samada realiti atau retorik gua dah boleh agak sebenarnya. Apa pun perbelanjaan negara tahun depan adalah dari budget yang defisit. Dan kita makin parah.

Lu orang rasa best tak duk kat London?

1 comment:

~::Iffat @ Wonderfatts::~ said...

best jugak la...at least bole je nak pakai campro cps macam pakai kancil