Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Monday, September 26, 2011

Pusat Rawatan


Member gua ada borak pasal sorang member dia yang tengah ada problem laki bini.
Storyline dia simple, mamat ni dah kahwin ada sorang anak umur dalam 2 tahun. Tapi sejak lebih kurang setahun, dia sudah set up satu skandal baik punya dengan sorang makwe yang tinggal di KL ni juga.
Satu hari entah macam mana mamat ni kantoi dengan bini dia. Apa lagi, bergaduh pung pang pung pang la. Namun begitu, kedua dua laki bini ni masih cuba mencari jalan penyelesaian yang baik dan tidak terus bergaduh.
Biasa la, orang kita ni bila ada masalah yang tak tahu nak disalahkan pada siapa (walaupun memang sah sah la mamat ni yang punya hal), maka pihak keluarga kedua dua pihak merasakan yang si mamat ni dah kena buatan orang yang dengki dengan kebahagiaan rumahtangga mereka. Pasangan laki bini ini juga turut merasakan yang ada makhluk halus sedang buat kerja.
Untuk merawat gangguan mahkluk halus si mamat ni, keluarga dia pun bawak pergi Darus Syifa'. Tindakan ini dirasakan paling betul sebab 2-3 bomoh sebelum ni pun kata memang ada mahkluk halus yang buat kacau. Jadi untuk mendapatkan final jurisdiction, mereka pergi darus Syifa'.
Dipendekkan cerita, setelah melaui proses rawatan, maka tibalah masanya untuk ustaz darus syifa' ni memberi keputusan.
Kata si ustaz pada mamat berkenaan:
"Setakat ilmu yang saya ada ni..saya boleh konfemkan memang takde mahkluk halus yang buat kacau dalam badan kamu ni.."
"...yang banyaknya dalam badan kamu ni cuma syaitan.."

**** Moral dari cerita ini:
1. Ustaz darus syifa memang power punya makan dalam.


Original Page: http://fdausamad.blogspot.com/2011/09/pusat-rawatan.html

No comments: