Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Thursday, June 7, 2012

Uji Keberanian Mental Anda

Dari blog isuhangat.net

Setakat kata-kata motivasi sebenarnya belum cukup untuk meningkat motivasi dan keberanian kita. Kita juga perlu latihan berbentuk fizikal untuk melawan ketakutan kita.

Antara latihan fizikal yang boleh mencabar keberanian kita yang saya pernah mencuba ialah flying fox dan abseiling.


Flying fox.


Ya walaupun lelaki, pada mulanya berasa agak kecut perut juga untuk turun dari ketinggian 30 meter. Ada yang naik tangga pun dah goyang lutut. Tapi selepas saya melawan perasaan takut tersebut dan terjun dengan selamba, rasa best pula. Selepas percubaan pertama saya, saya sentiasa bersemangat untuk mencuba latihan dari tempat tinggi.

Abseiling

Bagaimana pun malam ni, saya mencabar keberanian korang pula. Bukan menguji keberanian fizikal tetapi menguji keberanian mental korang.

Saya post entri ni pukul 1242 am. Cuba anda bertentang mata dengan ‘awek’ di bawah lebih dari 2 minit…

Siapa yang selamba jer tengok gambar di bawah lebih 2 minit, seorang dan tengah malam pula tu.
Lu mmg berani!

:

:

Jika anda ada penyakit jantung. Dinasihatkan jangan scroll down.

:

:

:

Photobucket

 

 

No comments: