Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Friday, June 25, 2010

Lagi mati akibat buli.

Terbaru pelajar MTD mati akbat di buli. Sapa buli masih lagi dalam siasatan. Dulu kita digemparkan sekali kes sebegini rupa dari sebuah sekolah agama dan sekarang tragedi yang sama berulang kembali.

Post-mortem yang diadakan terjadi tuding-menuding jari antara ibu-bapa-guru-rakan sebaya-pengaruh tv dll. Tidak selamat kini hatta duduk kat asrama sekali pun. Dalam balai polis pun boleh mati, dalam kem PLKN pun boleh mati, masa pegi rombongan sekolah pun boleh mati. Bukan menolak ajal tapi kot punca adalah dari kes bertumbuk dan bergomol kejadah apa nak salahkan takdir?

Sosial makin buruk dan membarah. Hilang sudah nilai-nilai murni dalam diri orang melayu. Manakan tidak, tv hari-hari tayang cerita tahap 50% Ariel-Luna Maya-Cut Tari pada bebudak sekarang. Kalau wayang pulak citer V3 rempit yang sampai sekarang kalau supervisor Ph.D gua suruh cari nilai-nilai murni dalam citer tu, sah-sah gua fail dari semester pertama lagi. Kejadah apa bra warna pink Intan Ladyana pun nak tunjuk? Langsung takda cerita-cerita yang boleh menaikkan semangat patriotik. Kalau ada pun Dato� Jalaluddin Hassan jadi hero, nak buat apa? Bubuhlah Dafi ke takpun Akim�

Weh sabun, lu nak kena tendang????

Gua stop dulu, ada orang dah marah�.

No comments: