Perkongsian spontan tanpa kreditFollow twitter saya @negaramerdeka

Sunday, May 10, 2020

RBA vs Freemason

Sebenarnya, realiti hari ni - sebut perjuangan melayu-Islam, lebih dapat sokongan. Daripada sebut kerajaan yang adil dan bersih.

Kalau ada DAP, walau buat benda betul sekali pun, tetap salah. Melainkan kalau orang cina dan india ikut orang melayu, barulah mereka akan disokong.

Walau dah banyak merompak, mencuri, tapi sebut je pasal perjuangan melayu-Islam, terus jadi suci. Siapa pertikai, dia pengkhianat.

Melayu kita ramai yang taksub. Tapi berhujah ilmiah dia tak mampu. Jadi apa jalan paling mudah? Tepek gambar mengarut. Mencaci maki hamun. Dan label orang RBA. Yep.. ini cara classic dalam berpolitik untuk exploit minda orang jahil. By implying that there's a dangerous group of "army" merangkap cybertroopers yang diupah beribu-ribu ringgit setiap bulan, pentaksub politik yang jahil ni temui jalan mudah untuk membalas komen tanpa perlu berhujah ilmiah. 

Sama seperti "konspirasi Freemason"... hari² meratip, To create the illusion yang kononnya ada satu musuh besar kuasai dunia dan menentukan hala tuju dunia. Hingga tahap kononnya mereka ni mampu kawal cuaca. Tapi cuba jika ditanya, berani berucap depan OIC, berani dia bercite tentang Freemason ni? Memang diketawakan orang je la.

Sekian tazkirah Ramadan dari seorang penulis tak pakai kopiah untuk bani Melayu dan ISLE.

No comments: