Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Thursday, January 5, 2012

NAK KATA APA LAGI!!! Bila emak Amalina kata " Saya yang beli pakaian Amalin

Gua bukan nak mengata,mengumpat dan mengeji pada Amalina..tapi gue nak mengata kat mak dia, Kalaulah mak dia duduk diam-diam tk bercakap mungkin orang ramai masih menganggap yg berita panas Amalina tu mungkin berita palsu yg direka-reka untuk memburukkan nama Amalina, tetapi sayang kuasa tuhan melebihi segalanya..

Emak yg pecahkan pekong anak,dan berita ini bukan berita

Zul Kulim meminta penulis blog menghentikan penyebaran berita fitnah ini,

Berbalik kepada cerita Amalina..gue sungguh sedih terhadap Emak Amalina..sepatutnya Emak mengajar anak cara berpakain yg betul mengikut Islam tetapi sebaliknya Emak yang mengajar anak kejalan yg makin sesat.
Gue petik kata-kata Emak Amalina dibawah..

"Pakaian yang dipakai Amalina dibeli saya sendiri, manakala gambar terbabit dirakam ketika kami bersama melancong ke Paris untuk bercuti pada Ogos 2009. sebenarnya, gambar yang disiarkan itu gambar lama yang bersifat peribadi. Saya mengenali setiap rakannya yang turut berada dalam gambar itu" Emak Amalina . Kata-kata Emak ..cuba nak coverline anak tapi sapa nak coverline mak pulak?

Kalau anak menjadi begitu kerana keputusan dirinya sendiri kira ok la perubahan tempat,budaya,pergaulan dan kita boleh memarahi anak..dan emak akan menasihati anaknya..tetapi sebaliknya Emak yg ubah anak begitu sapa yg nak nasihati anak lagi?

Gue ingat Amalina yg terkena kejutan budaya..tetapi sebaliknya Emaknya yg terkena kejutan budaya..kah kah kah kah..parah klau macam ni..

Nak tanya Mak..kalau kalerkan rambut.. sah tak mandi hadath dan sah tak ambil air sembahyang dan sah tak kalau sembahyang? sekarang mak nak salahkan facebook kerana gambar peribadi anak mak yg daring tu tersiar..sapa yg suruh anak mak sumbat gambar-gambar tu dalam FB?

Sekarang Mak nak salahkan sapa?

Sumber: CupingMerahOriginal Page: http://ayid-manjaddawajada.blogspot.com/2012/01/nak-kata-apa-lagi-bila-emak-amalina.html


No comments: