Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Monday, January 23, 2012

Sokong Najib Tun Razak Saman Sydney Morning Herald

Harian Australia The Sydney Herald melaporkan di laman web mereka:

"The wife of the Malaysian Prime Minister, Najib Razak, is known across Malaysia simply as FLOM (First Lady of Malaysia), and is Kapp's biggest customer, having dropped an estimated $100,000 in his boutique ordering garments during a private holiday in Sydney a little more than a fortnight ago"

TERJEMAHAN:Isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, yg dikenali di Malaysia sebagai FLOM adalah pelanggan terbesar Kapp(seorang pereka fesyen terkenal Australia bernama Carl Kapp) telah membeli sejumlah pakaian berjumlah AD100,000 (kira2 RM325k)di butik milik Kapp sewaktu Rosmah bercuti di Sydney kira-kira 2 minggu lepas.


Sekiranya berita ini benar. maka is adalah satu bentuk pengkhianatan kepada rakyat Malaysia yang majoritinya sdg hidup dalam arus kenaikan harga barang dan kejatuhan tahap gaji yang begitu serius.

Di manakah isteri PM mendapat wang yang sebegitu banyak untuk berbeli belah dalam masa beberapa jam.

95% rakyat Malaysia akan menghabiskan hayat mereka dalam keadaan tidak pernah melihat wang sebanyak RM325 ribu ini. Isteri PM pula boleh menghabiskannya dalam masa beberapa jam.

Maka, sekiranya khabar ini tidak benar, wajiblah Perdana Menteri Malaysia menyaman harian Sydney Morning Herald kerana fitnah.

Tulang Besi1 comment:

FarhanYusuf said...

sokong...
betul betul betul...