Perkongsian spontan tanpa kreditFollow twitter saya @negaramerdeka

Wednesday, July 4, 2012

Uncle Seekers dianggap sebagai Anjing oleh Tengku Mahkota Johor?


Kalau dulu, Perdana Menteri Malaysia, Najib Tun Razak telah mengelarkan peneroka yang menolak penyenaraian Felda sebagai 'Haram Jadah'.. Kali ini Tengku Mahkota Johor pula mengelarkan Uncle Seekers sebagai 'Anjing'...


Tunku mahkota enggan ulas dakwaan Uncle Seeker

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim enggan menjawab dakwaan oleh penulis blog Syed Abdullah Hussein Al-Attas yang didakwa mengaibkan ayahandanya Sultan Iskandar.

"Biarlah anjing itu menyalak semahunya. Saya tahu kebenarannya, rakyat Johor juga tahu kebenarannya," katanya dalam satu tulisan di Twitter hari ini.

"Mengapa saya harus beri reaksi kepada (dakwaan) karut," katanya lagi apabila ditanya mengenai dakwaan Syed Abdullah yang juga dikenali dengan nama Uncle Seeker.

Beliau berkata demikian apabila menjawab soalan seorang lagi pengguna Twitter berhubung tindakan yang akan diambil ke atas Syed Abdullah.

"Apabila orang ingin menjatuhkan anda, ia hanya bermakna anda berada dia atas mereka, maka jangan sedih," katanya lagi.

Laporan Bernama pada Ahad lalu menyebut, tiga puluh individu membuat laporan polis ke atas Syed Abdullah berhubung penyiaran tulisan di blog uncleseekers.blogspot.com itu.

Kumpulan itu juga meminta pihak berkuasa supaya menutup blog yang didakwa menyiarkan "dokumen sulit" itu.

Laporan berkenaan bagaimanapun tidak menyatakan dakwaan yang ditimbulkan Syed Abdullah - Malaysiakini

Sebahagian komen rakyat Malaysia..Lagi komen sila lihat di ( SINI)
(Via Anak Sungai Derhaka)

No comments: