Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Wednesday, April 11, 2012

FAKTA: Inilah hujah laknat tahap sial...


Mansuh PTPTN jejaskan Melayu adalah hujjah laknat tahap sial!

Oleh Penarik Beca

Saya tak ada masalah kalau orang nak berbahas kata. Umno tibai PAS, PAS pula tibai Umno. Itu biasa. Tetapi biarlah macam ada akal.Walaupun saya rasa cara pentadbiran Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak macam pentadbiran taghut, tapi dalam beberapa hal, saya salute cara dia berhujjah.

Walaupun majoriti orang Umno yang hantar komen dalam blog ini berhujjah macam sial punya lahanat, macam setan, tetapi jika ada yang mari berhujjah dengan baik, saya respect. Antara yang saya ingat yang berhujjah dengan baik ialah yang pakai pengenalan Malay Mind. Sama ada hujjah dia kuat atau tidak, itu soal lain. Tetapi kurang-kurang pun Malay Mind tak berhujjah macam sial punya lahanat.

Saya tulis bab tu sebab dari pagi tadi lagi masa saya pi minum teh tarik, saya sakit hati bila terpandang hujjah sial punya laknat dalam tajuk utama Utusan Malaysia hari ni (lihat berita bertajuk "Mansuh PTPTN jejaskan Melayu").

Orang suruh mansuhkan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dengan tujuan para pelajar diberi pelajaran percuma berserta bantuan sehingga sekurang-kurangnya ijazah pertama. Apa yang jejaskan Melayu, bangang oi!

Oi gila! Jejaskan Melayu apa? Betul-betul hujjah laknat tahap sial!

Berkaitan:
Jika jimat RM45b, tiada masalah mansuh PTPTN (Harakah Daily 8/4/12)
Husam: Hutang PTPTN RM28b, bukan RM43b (Malaysiakini 9/4/12)

Published on shalehudin

No comments: