Perkongsian spontan tanpa kreditFollow twitter saya @negaramerdeka

Tuesday, July 6, 2021

Haji ‎Hadi ‎dan ‎kerajaan ‎Allah

KERAJAAN DAN PARTI ALLAH HAJI HADI, LIM KIT SIANG YG LAJAK DARI LAJU..

1- Tak pasti status Twitter " Kerajaan Allah " itu benar atau tidak seperti disebarkan.. Kalau benar, Bagi aku ia bukan lah satu penghinaan, Tetapi salah faham dari tajuk berita harakah daily dan Malaysiatoday meletakkan Tajuk Kerajaan Allah dan wabak Covid-19.. 

2- Kesilapan Lim Kit Siang disebabkan Lajak dari laju sebelum mebaca keseluruhan artikel.. Pada Lim Kit Siang dia menganggap Hj Hadi menisbahkan Kerajaan hari ini sebagai "Kerajaan Allah" biarpun Hj Hadi sebenarnya cuba menutup kegagalan hari ini dengan alasan hanya Kerajaan Allah yang sempurna.. 

3- Tetapi sejarah Haji Hadi menisbahkan parti dia dengan Islam dan Agama, Dan sebagai parti Allah bukan perkara baru.. Itu yang merosakkan kefahaman dan membuatkan orang Bukan Islam salah faham kepada agama Islam.. Dan ramai yang mengaggap, Hj Hadi menisbahkan partinya sebagai Parti dan Kerajaan Allah..

4- Haji Hadi pernah suatu ketika dulu dalam laporan Akhbar pernah menisbahkan Partinya sebagai Parti Allah atau kata Hizbullah.. Sudah pasti mereka memetik perkataan Hizbullah dari firman Allah ini.. 

وَمَنْ يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ

“Siapa saja yang menjadikan Allah, rasul-Nya, dan orang-orang yang beriman sebagai penolongnya, maka sungguh golongan Allah(Hizb Allah) itulah yang menang.”

5- Sebenarnya Ungkapan Hj Hadi ini bukan baru..Dia juga pernah mengatakan tidak mahu membawa ahli ahli PAS kedalam Neraka Jahannam hanya kerana menyokong Dr Wan Azizah sebagai MB.... seolah olah dia pembawa Wahyu..Pernah juga mengatakan mereka yang keluar dari Parti PAS perlu bertaubat atau dihapuskan..Seolah olah parti dia sebagai Agama..

6- tu belum lagi dari ucapan Ustaz dan Ulama PAS, Kononnya bersama PAS boleh masuk Syurga.. Yang berdoa laknat seolah olah PH adalah musuh Allah dan Pakatan Al Ahzab.. Lebih teruk, Nik Abduh pernah buat ucapan, Allah mengarahkan kita ke Putrajaya.. 

7- Tapi itulah PAS... Yang menghina Islam itu bukan kelompok non Muslim..hatta Ulama PAS sendiri.. :) 

Ipohmali

No comments: