Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Tuesday, September 15, 2009

Slogan 1Malaysia tu kena ubah la Pak Jib, janggal plak rasanya...

Gua syorkan " Rakyat di hulu-hulukan, pencapaian campak ke tepi, yang penting keuntungan mesti ganda-ganda". Amacam? hensem tak?.

Gua usya pagi ni blog Mantot ngan Topeng Perak, gua paste sikit ye:

Proton di eksport ke Australia lalu di ubah nama dan specnya juga berubah secara mendadak.

1. Enjinnya standard berkuasa 1.6 (berbanding di sini 1.3)
2. Mempunyai dua airbag ( di sini hanya satu untuk driver)
3. Yang paling menarik; harga di sana hanyalah AUD13,000. (Convert sini tak sampai Rm40,000)
4.Support after sales dan warranty yang lebih ditawarkan (berbanding dengan sini)
5. Sudah tentu dari segi kualiti,kereta Proton yang dieksport jauh lebih baik berbanding kereta yang dijual di sini,jadi warga Australia perlu sedar bodohnya mereka jika tidak memilih Proton S16.
6. Ada immobiliser (kat sini,takde)
7.Tambah lagi satu,baru tau tadi,tayar spare yang dibagi kat Australia saiz sama dengan stended (kat negara pengeluar,saiz kecik).

Lagi,



Kata "Rakyat didahulukan" … Kenapa orang Arab lebih diutamakan? Pemilik Proton di Malaysia semuanya dah kena tipu... Hahaha...


Harga Persona kat Saudi = SR 36,100

Harga Gen2 kat Saudi = SR 33,600

Harga Waja kat Saudi = SR 37,950

1 Saudi Riyal = RM 0.94
(Lu convert sendiri pastu lu peluk cium CEO Proton yang bijaksana tu)
Apa kita dapat? Minyak dunia hari ni harganya USD68.00 setong dan pejadah RON97 harga macam V-Power dan kita dapat minyak downgrade RON95 (Di low-levelkan sebab apa tak tahu). Apa alasan menteri-menteri dari gerombolan? Apa sebab masih ada rakyat yang masih sokong gerombolan? Puja UMNO? Cilake!! gua mula mendidih...
stop dulu, puasa tak dapat rokok ni perit sket.....

4 comments:

Pak Oncu said...

isap joo lah rokok tu,,,,,,,,,

antusabun said...

hehe... pas buka kang

antusabun said...

hehe... pas buka kang

antusabun said...

hehe... pas buka kang