Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Monday, June 8, 2009

Dialog doktor dan ustaz

Seorang ustaz pegi ka Hospital jumpa Doctor kerana sakit..

doctor : apa khabar pakcik

ustaz : adalah nak jumpa pasal sakit ni

doctor : pakcik sakit apa, dah berapa lama sakit

ustaz : pakcik dah ngidap 3 tahun kecing manis dan klostrol

doctor : pakcik keja apa :

ustaz : pakcik ni ustaz pension

Dalam hati Doctor " patut lah banyak undangan nih"

Doctor : Biasa lah ustaz bila umor meningkat

Ustaz : Sakit itu satu ujian jugak , di beri sehat dan sakit

Doctor : saya dah 50 tahun sentiasa jaga kesihatan , saya tak ada penyakit sikit pun tak ada semua clear, kencingmanis, darah tinggi, klostrol jantung dan buah pinggang pokoknya semua lah sehat..

Ustaz : Itu tak bolih doctor, kita mesti minta satu penyakit kalau tak yang berat ringgan pun jadi lah, sakit perut atau kaki kah..


Doctor rasa binggung dan pelik orang tua ni.

Doctor : Kenapa Plak ustaz...

Ustaz : Itu lagi susah ...kalau doctor sentiasa sehat tak ada penyakit , dua saja pilihan nya..MATI ACCIDENT ATAU UMUR PANJANG 130 TAHUN TAPI TAK DAPAT DAPAT BANGUN DARI KATIL kan menyusahkan jugak anak cucu doctor nanti...

Doctor senyum tapi nampak takut.

Doctor ; Ia tak yeh jugak ustaz !!


Wallahu a'lam


Buang stress saja....Ini sekadar ingat mengingati sesama insan saja.

p/s: gua cilok kat sini.

No comments: