Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Friday, January 15, 2010

Ni bakal generasi yang akan jaga negara kemudian hari.

Rekod 30,000 apam gubah logo 1Malaysia

Malaysia Book of Records (MBOR) hari ini mengiktiraf usaha pelajar Kolej PTPL di Shah Alam yang mencipta logo 1Malaysia dengan menggunakan 30,000 biji kuih apam yang dimasak sendiri oleh mereka.

Pengiktirafan berdasarkan penggunaan logo dari kuih.

Usaha yang bermula dari semalam itu disertai oleh 200 pelajar jurusan Hospitaliti serta Seni Kulinari yang membabitkan kos RM15,000 yang dikeluarkan pihak pengurusan kolej dalam usaha menyemai semangat kerjasama di kalangan pelajar. (Malaysiakini)

Nota: Awal-awal semester dah buat benda ngarut. Padan la yuran kolej swasta skang melambung macam air pancut. Penat orang tua noreh sampai gadai tanah nak bayar yuran anak belajar padahal tengah dok ampu Najib buat logo pakai kuih apam. Pesal tak pakai pizza je? Standard ni je kualiti otak2 orang kolej kat Malaysia???

No comments: