Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Thursday, January 14, 2010

Pejabat peguam Herald dipecah masuk 11:35am (Utusan)

PETALING JAYA 14 Jan. – Pejabat peguam yang mewakili akhbar Herald-The Catholic Weekly dalam isu menuntut penggunaan kalimah Allah baru-baru ini dipecah masuk oleh individu tidak dikenali hari ini.... (rujuk utusan).

Nota: Tak abis lagi ye. KPN tak dapat sms lagi ke? Pakai blackberry dah. Takkan server sms down kot. ntah-ntah informer yang pengsan?

KDN ugut nak guna ISA dah. Tak takut ke? Gua dengar tiba-tiba Anwar yang nak dikitainye. Apa mabuk punya cara kerja. Lain suruh dibuat menggatal tambah kerja yang bukan-bukan. Tapi aku tak heran pun... Hehehe.

2 comments:

Bah Lontok said...

Bah sangat menyokong pendirian pemimpin2 PAS terutamanya Tn Guru Hj Nik Aziz berkenaan sokongan terhadap kejayaan perjuangan 'Herald the Catholic Weekly'.

Terlalu lama perkara perjuangan ini untuk diselesaikan, setelah selesai dengan keputusan Mahkamah membenarkan 'Herald' mengunakan perkataan "ALLAH" dan juga diterbitkan dalam Bahasa Melayu, banyak pehak pula yang menentang nya sampai ada yang bom atau bakar gereja.

Hanya Pemimpin2 PAS sahaja yang nampak bersetuju. Maka dengan ini pehak pendakwah Catholic akan lebih memudahkan tugas2 dakwah nya dikalangan kaum kami. Ada kemungkinan lebih ramai yang minat agama Catholic kerana ianya dianggap lebih kurang sama saja dengan Islam, bahkan ianya lebih senang kerana tidak banyak yang perlu dipelajari.

Selain dari itu bab makan minum pun tidak berubah boleh makan dan minum semua nya. Kerana tidak ada halal atau haram dalam segi pemakanan. Kejayaan 'Herald' ini akan memberi kan lebih ramai kaum asli memeluk agama Catholic.

Mudah-mudahan orang melayu pun banyak ikut sama masuk katolik yang mudah dan senang ini.

Sekarang kita sudah tidak ada apa bezanya, kita juga sama2 sembah ALLAH yang maha esa. Ameeeen!!!!!!!

iffat said...

wah..tak mampu aku nak berkata ape2 lamputih..