Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Wednesday, December 3, 2008

48-Minyak turun lagi

Kita harus bersyukur. Minyak turun hari ni. Tapi percayalah yang barang-barang takkan turun. Kalau turun pun adala 20 sen sekilo bagi beras hancur 15%. Dulu masa naik otak letak kat mana wahai pak menteri?

Tol apa citer? Aper kejadah kalau ulang alik kerja je makan 400 ratus sebulan? Mana ader orang masuk opis pukul 1 pagi. Tak kesian ke kat orang2 macam aku ni yang baru nak berkarier? Anak ko boleh la. Muda2 dalam bank dah ada 2,3 juta cash. Pastu tonggang air setan macam nescafe tarik yer tak? Layan pompuan cun macam beli seluar dalam kat supermarket. Hancur negara ni ko jaga wahai pak menteri....

Sumer orang lu tibai rata.. Melayu,Cina,India,Kadazan,Bidayuh...

Skarang ni sumer tunggang-langgang kang wahai pak menteri? Apa ajer yang tak terbalik?
Mat rempit makin ramai kan? Walaupun lu dah hantar diaorang tengok impak maksima the musical. Walau pun lu dah hantar diaorang terjun kat kutub. Patutnya lu hantar diaorang buat umrah. Baru berkesan insaf.

Budak sekolah makin jahat kan? Gua dengar skang guru asik turun naik court kan? Polisi haram lu gua tengok lebih bela budak dari guru kan? Lu guna kaedah mana tu? Jerman ke Rusia?

Bohsia apa khabar? ada ke takda skang ni? Lu tak supply kat diaorang condom free ke? Bagi perisa oren ngan nescafe la baru masyuk. Kang muda-muda dah kena AIDS susah nanti. Silap2 lu pulak terbuat menantu. Dah parah pulak lu punya keturunan ada penyakit.

Tahun ni lu antar lagi tak orang pegi angkasa? Kasi dia main layang-layang pulak tengok boleh terbang atau tak. Dulu lu dah supply gasing kan kalau gua tak silap? Kesian dia merata ceramah semata-mata nak dapa RM8,000. Kalau tak kang mana nak beli umah, beli keta. Apa barang angkasawan pakai kenari atau kelisa. Kurang-kurang BMW 7 Series. Anak lu boleh takkan angkasawan tak boleh.

Gua bukan nak bantai lu pak menteri. Tapi lu bantai pembangkang pejadah. Sapa yang jaga negara ni skang? Lu ke Anwar ibrahim. Anwar kondem lu memang patutla. Nama dia pun pembangkang bukan penyokong. Lu dulu BM SPM dapat berapa? Esok2 Anwar memerintah jom kita sesama bantai dia pulak. Kira adil la kan.

Esok-esok gua bantai lu lagi ye. Penat naip. Lu bukan sedar pun. Lu otak udang!!

1 comment:

muraisenja said...

steady tul lu.... lu kasi hantam kaw2 nyer... tersandar terus bro...ahaaakkss....