Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Wednesday, December 3, 2008

51-Surat untuk Encik Wenger.

Lu apahal? Nape kalah semalam? Lu tau tak jiwa gua asik hancur tengok anak buah lu buat perangai. Gua pelik la lu ni. Pehal lawan Chealse ngan Devil tu lu boleh menang. Tapi lawan team kampung lu boleh tebarai? Gua penat dah ni. Asik berdebor-debor je bila anak buah lu main. Otak gua pun makin sakit. Gua banyak nak pikir ni lu tau tak. Pasal ekonomi umah tangga gua lagi. Mana nak pikir bayar duit tol lagi. Pak menteri gua dah la hari-hari buat lawak. Takkan lu pun nak join diaorang buat lawak gak. Lu jangan la seksa batin gua.

Untuk pengetahuan lu gua makin kurus dah. Bukan sebab gua amik dadah. Melacurkan diri jauh sekali. Gua rasa cukup dah ilmu pengetahuan abah ngan mak gua kasi sama gua. Jadi gua tau la mana yang boleh, mana yang haram. Gua bukan macam pengkid KL yang melolong tempoh hari. Gua rasa lu pun mesti tau kan? Sebab kuar sok kabar hari2 sebab negara gua bukan ader berita sangat pun. Berita artis bercerai banyak la.

Encik Wenger. Gua lama dah sokong team lu. Gua juga sokong lu. Lu gua tengok cerdik gak banding orang lain. Team lu unik. Pandai lu latih budak-budak lu. Tapi nape pulak kalah lagi malam tadi? Bini lu buat hal ke? Kalau dia buat hal apa susah. Lu carik je lain, senang. Lu bukannya miskin macam gua. Gua lain la. Gua tak pandai meniaga.. Apa lagi nak beli player dan jadi player. Gua cuma pandai menjerit depan tv je. Tu pun time team lu beraksi atau pak menteri gua buat lawak.

Sebelum gua label lu jadi macam pak menteri gua, baik lu hentikan jadi pak lawak kat tv gua. Tak pasal-pasal gua kena beli tv baru pulak. Gua ni orang muda. Darah pun muda. Lu tau kan?

Oklah. Gua ader kerja lain.

4 comments:

tasikmerah said...

Sokong team lainlah pulak.. he he.

Sweet Thinker said...

aik. yg gwe tahu chelsea kalah. bkn ars kalah?

-bongkah ice- said...

kah2..
adoii2..
yunk..ko sukung team laen laa..
x dew la ko sakit jiwe dowh..
ahakz!~

apei budak kampung said...

dulu astro rumah gua ada siaran sukan. tapi lepas gua terajang tv rumah gua sampai ranap, terus bini gua buang siaran sukan kat astro tu. lu tau apersal gua terajak tv gua?, pasal gua bengang arsenal kalah final eufa lama dulu!