Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Thursday, May 14, 2009

Berbelit-belit pulak. Habis idea nak menipu lagi ke?

Benarkah gerombolan tidak gentar pilihanraya seperti yang di kata. Benarkah seberani begitu sang PM kita? . Kalau tidak gentar isytihar sahaja pembubaran DUN Perak. Pasti semua setuju kecuali sang Mantan PM.

Gua cukup pelik bila teliti sebijik-sebijik statement sang mantan PM kita. Cakapnya berbelit-belit. Sudah berkira isu pembaziran duit rakyat pulak dah ke? Minggu lepas katanya tindakan gerombolan ke atas Perak adalah satu kesilapan. Hari ini cakap-cakapnya seperti mahu mempertahankan tindakan yang asalnya itu sudah silap. Pening bukan?

Mana penasihat-penasihat cerdik pandai sang mantan PM kita? Tolonglah boss kamu ini, melalutnya semakin jauh. Gua risau dia termencarut pulak di depan orang ramai. Gua bimbang reputasinya gugur...kehkehkeh

Perak perlukan penyelesaian segera... Pasti banyak yang tergendala. Boleh bikin bazir melimpah-ruah. Katanya tidak mahu bazirkan wang rakyat bukan? Bazir masa lagi berat, iye kan?

3 comments:

Jack O Lantern said...

mAMak Mahathir dah senile / NYANYUK... dah tebiat lah tu.... dah nak MAMPOS... dia ingat dia boleh tongkat langit kot...

SangGuna said...

salam,
Tuan tolong pandang dari sudut yg baik la,
memang betul membazirkan klu dibuat pilihanraya.
Tun M, tak pernah ckp nak tongkat langit cuma ada jenis2 manusia yg dah terlalu taksub tak tentu pasal sampai apa saja yg ketua dia ckp betul tapi bila satu pihak lain buat semuanya salah, kenapa ah.
aku tidak menyebelahi mana2 pihak tapi klu salah tetap salah tak kira siapa.

mountdweller said...

Salam sdr.

Cakapnya tidak payah dilayan. Dia sudah nyanyok. Otaknya sudah kering kerana karma.

Tapi ada juga yang jadi bangal (pinjam bahasa P. Ramli) memberinya pentas dan bertepuk sorak termasuklah PAS satu ketika dulu. Tak habis-habis bagikan bekas perompak menumpang di jemuran!