Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Friday, May 22, 2009

Harap semua bersabar dengan keputusan ini.

Zambry menang manakala Nizar kalah. Peguam pihak yang kalah akan bawa ke mahkamah persekutuan. Yang menang akan releks-releks aje.

Kumpulan penyokong yang kalah harap bersabar kerana ini adalah demokrasi. Harap jangan risau kerana pilihanraya ada kemudian-kemudian. Bukan turun secara anak-beranak.

Kumpulan yang menang boleh mula buat kenduri ini malam. Berarak tidak di benarkan (Gua rasala, refer pada yang lepas-lepas kalau yang menang tak leh berarak). Then esok mula kerja sungguh-sungguh, jangan dok main wayang lagi.

Demokrasi membenarkan taktik kalian. Maka permainan ini dibenarkan untuk selepas-selepas ini. Sejarah dah tercatit.

***

Gua cool..

1 comment:

aZRoy said...

I'd been hear "memperjuangkan melayu" rhetoric since the last 20 years. In fact, the same society has rules on for 50 years. Yet today, Malay nowadays are the Malay we are.

Sorry to interrupt, but I like to come to my own conclusion: people fear to dissolve the assembly legislative simply because - they are afraid of losing power, losing power make them becoming losing a lot of easy contract, losing contract means they are losing easy money. And losing money will be the most fear situation on these people life.