Madrasah As-Saidiyyah

Himpunan Video dan Maklumat berkenaan Madrasah As-Saidiyyah serta Pengajian Kitab di http://pondok-rasah.blogspot.com

Juga koleksi video pengajian kitab Soal Jawab A-Z tentang Tasawuf oleh Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Follow twitter saya @antusabun

Friday, April 17, 2009

170-Undang-undang yang memeningkan dan meloyakan.

Gua konfius. Gua boleh naik gila kalau-kalau gua tekan-tekan otak gua untuk tafsirkan hal ni. Keliru gua pada isu kuasa speaker dan mahkamah. Sapa yang power keatas dun Perak ni? Dah lepas ni apa yang terjadi?

Lagi satu hal SPR plak. Pehal lambat-lambat umum kekosongan kerusi dun Penanti? Gua pelik pasal hal ni tak pernah berlaku. Undang-undang dah macam kartun skang ni. Pak menteri tak rasa sedang buat lawak ke? Tak rasa diri tu bangang ke? Lu ingat rakyat lu ni bangang macam tahun 60an ke? Maaflah pak menteri sekalian.

Macam mana orang nak respek kat lu orang. Gua tak nampak benda yang lu buat sekarang ni menyenangkan hati rakyat keseluruhannya. Lu sedapkan penyokong-penyokong lu aje. Gua kasihan pasal lu terpaksa gunakan habis segala alat atas muka bumi ni untuk kekalkan kuasa lu. Macam main gay!! gua terasa jijik!! mual perut gua!!

Gua cuba imagine yang gua zero knowledge dan atas pagar. Maka gua cuba study mula balik dari kosong. Gua cuma boleh nampak kesamaran. Kabur sekaburnya. Ada tangan-tangan ghaib main belakang. Serious gua nampak jembalang tu dan gua nampak sekarang jembalang tu dah mula lapar-selaparnya.

Paling mudah!! Bagi la peluang puak pembangkang pulak cakap kat tv. Lu nak simpan tv tu sampai bila? Takkan takda telor!!

***

  • Pengundi atas pagar adalah orang yang keliru
  • Penyokong kerajaan adalah rakyat yang menyokong kebenaran dan berterima kasih dengan kerajaan.
  • Penyokong pembangkang adalah rakyat yang terpengaruh dengan dakyah sesat.

1 comment:

suprie08 said...

puak2 ni memang bangang depa ingat rakyat ni bodoh macam depa ,yg bodoh penyokong depa saja percaya habis apa juga tertera kat tv3/4 ,rtmeloya tu ,undang2 dah jadi mainan, negara kita dah terbalik ke zaman pakai keris dulu2.kesian sungguh kat rakyat malaysia punyai kerajaan yg rakyatnya pun bolih jadi gila memikirkan tindak tanduk bodoh yg mereka buat demi kepentingan mereka sendiri